Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΟΝΕΩΝ – ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ!!

– Δεν ξεκολλάει από το κινητό …. νύχτα μέρα!!!

– Αργεί να κοιμηθεί το βράδυ και το πρωί γίνεται μάχη για να σηκωθεί για το σχολείο!

– Είναι αφηρημένος/η συνέχεια.Μηπως έχει διάσπαση??

– Είναι συνέχεια θυμωμένος/η ….Ούτε να του/ης μιλήσω δε μπορώ.

– Πρεπει να βρει το σωστό επαγγελματικό δρόμο αλλά δεν ξέρει τι θέλει!!

– Τελική ευθεία για τη μεγάλη δοκιμασία των Πανελληνίων και δεν ξέρουμε ακόμα τη σχολή που πρέπει να παει.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα θέματα που μας απασχολούν καθημερινά με τα παιδιά μας. Αν θέλετε να βρούμε μαζί λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης με αποτέλεσμα, ελάτε τηνΚυριακή 2 Απριλίου στο ξενοδοχείο Electra Palace σε μια διαφορετική ημερίδα που οργανώνει ειδικά για σας τους γονείς των μαθητών μας ο όμιλος εκπαιδευτηρίων ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ/So Easy.

Εισηγητές στην ημερίδα μας δύο εξειδικευμένοι και πολυτάλαντοι εξωτερικοί συνεργάτες μας, που έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία υψηλού κύρους για την προσφορά τους στην ανάπτυξη  ολοκληρωμενων δεξιοτήτων από την νηπιακή ηλικία  έως και την αρχή της ενήλικης ζωής, προκειμένου να μεγαλώνουμε ευτυχισμένα και επιτυχημένα παιδιά.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας είναι το ακόλουθο:

– 10:30- 11:00: προσέλευση και γνωριμία με τους εισηγητές

– 11:00-11:45 : ‘Παιδι και Σύγχρονοι εγκλεισμοί:πώς επιδρούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και του ψυχισμού του’.

Εισηγητής ο Γιώργος Λούκας, είναι  υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. ερευνώντας την πολιτική σκέψη των παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ μεταξύ άλλων έχει σπουδάσει Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με μεταπτυχιακούς τίτλους στην Οργανωσιακή ψυχολογία, όπου ασχολήθηκε με το ζήτημα της αυτοδιαχείρισης των ομάδων καθώς και στην Ειδική αγωγή. Το 2013 ιδρύει το εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Plan- C στην Λιβαδειά και 5 χρόνια αργότερα δημιουργεί το πρώτο Learning Escape Room αξιολόγησης δεξιοτήτων παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο, στο οποίο ελέγχονται οι γνωστικές και συναισθηματικές ικανότητες μαθητών/-τριών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσα από ένα σενάριο απόδρασης σε ένα διαδραστικό περιβάλλον. Σε συνέχεια της ενασχόλησης του με την προσωποποιημένη μάθηση μέσω παιγνιωδών δραστηριοτήτων δημιουργεί την πρωτοποριακή προσέγγιση Loukas Play, πλέον και με τη μορφή λογισμικού Serious Game. Έχει μετεκπαιδευτεί σε πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως Harvard Graduate School of Education στην ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης σε μαθησιακά περιβάλλοντα, και στην μέτρηση και ανάπτυξη της δημιουργικότητας στο στο Torrance Centre for Creativity and Talent Development, ενώ επίσης κατέχει Higher National Diploma in Speech and Language Therapy.

– 11:45-12:15Συζήτηση/ Ερωτήσεις και αναφορά σε πραγματικές περιπτώσεις ( cases )

– 12:15-12:30 Coffee Break

– 12:30 -13:30Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού ‘Σταδιοδρομια’

Όλα τα νέα μας