Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

28 Αυγούστου, 2018

Αυτή είναι ίσως η πρώτη ερώτηση που μας έρχεται στο νου σε όσους ήδη έχουμε αφήσει πίσω μας τα θρανία είτε πολλά είτε λίγα χρόνια. Αυτή η διαδικασία της εκμάθησης ίσως είναι μία ευκαιρία  να ταξιδέψουμε και να ανταποκριθούμε στο μαγικό κόσμο της αγγλικής γλώσσας, μιας γλώσσας που είναι από τις πιο διαδεδομένες στον κόσμο, καθώς και από τις πιο προτιμητέες.

Όπως έλεγε ο αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος, Σωκράτης 469-399 π.Χ,  εξηγώντας γιατί έμαθε κιθάρα σε μεγάλη ηλικία, «Κρείττον οψιμαθή είναι η αμαθή», δηλαδή καλύτερα να έχεις μάθει κάτι πρόσφατα παρά να μην έχεις μάθει καθόλου.

Τα αγγλικά είναι μία διεθνής γλώσσα που κατέχει κυρίαρχη θέση στους τομείς των επιχειρήσεων, της επιστήμης, των επικοινωνιών, της πολιτικής, της διπλωματίας, της αεροναυτιλίας,  των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της ψυχαγωγίας.

Η κατοχή της Αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Σε προσωπικό επίπεδο διευρύνονται οι πνευματικοί μας ορίζοντες, αυξάνεται η κριτική ικανότητα, δημιουργούνται νέοι τρόποι σκέψης και τέλος ενισχύεται η αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση μας.

Η χρησιμότητα των αγγλικών στον εργασιακό χώρο

Σε επαγγελματικό επίπεδο, η γνώση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς επίσης αποτελεί και το εισιτήριο για να ενταχθεί  κάποιος στην αγορά εργασίας.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αν κάποιος θελήσει  να εξελίξει τις σπουδές του μέσω μίας ειδίκευσης, ενός μεταπτυχιακού ή διδακτορικού  η γνώση των ξένων γλωσσών είναι απαραίτητη και ειδικά όλα τα παραπάνω πρέπει να συνοδεύονται από την πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Η απαραίτητη γνώση των γλωσσών και ειδικά των Αγγλικών φαίνεται ακόμη από τις σπουδές που επιλέγουμε να κάνουμε στο εξωτερικό, ή την συμμετοχή μας ως φοιτητές σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών.

Όταν είμαστε σε διαδικασία εύρεσης εργασίας πόσες φορές δεν έχουμε παρατηρήσει ότι η άριστη γνώση ειδικά των αγγλικών είναι ένα από τα βασικά προσόντα; Ας σκεφτούμε ακόμη πόσες επαγγελματικές ευκαιρίες, στην Ευρώπη και όχι μόνο, θα αδράξουμε γνωρίζοντας μόνο αγγλικά; Πόσοι ορίζοντες θα ανοίξουν μπροστά μας από την γνώση τη ξένης γλώσσας στην χώρα μας επιλέγοντας να εργαστούμε στον τουρισμό;

Αν όμως θελήσω να εργαστώ στο δημόσιο τομέα, παρατηρώ ότι ακόμη και για τους υπαλλήλους που είναι ήδη αρκετά χρόνια η γνώση της πολύ καλής ή άριστης  γνώσης αγγλικών είναι πλέον απαραίτητο προσόν. Άρα πόσο απαραίτητο είναι για εμάς η γνώση της γλώσσας που θα περάσουμε και από την διαδικασία της αξιολόγησης για να κερδίσουμε μία θέση εργασίας στο δημόσιο τομέα;

Η χρησιμότητα στην καθημερινότητα

Σε κοινωνικό επίπεδο, ανακαλύπτουμε νέες νοοτροπίες, νέες συμπεριφορές, νέα ήθη και έθιμα και αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν.

Ζούμε πλέον στην εποχή της πληροφορίας και του internet. Η επαφή μας με την ξένη γλώσσα θα μας δώσει την δυνατότητα να μαθαίνουμε το τι γίνεται στον κόσμο χωρίς να χρειαζόμαστε τη βοήθεια κάποιου να μας μεταφράσει.

Αν αγαπάμε τις ταινίες και τις σειρές, γνωρίζοντας αγγλικά, μπορούμε να τις απολαύσουμε στο internet χωρίς να περιμένουμε  να κυκλοφορήσει στην χώρα μας  και να μεταφραστεί.

Αν είμαστε λάτρεις των βιβλίων, το ίδιο ισχύει και εδώ, μπορούμε να διαβάσουμε  πολλές κατηγορίες βιβλίων από αξιόλογους συγγραφείς που δεν έχουν μεταφραστεί ακόμη στα Ελληνικά.

Ακόμη και στον κόσμο της μουσικής, γνωρίζοντας τι μας λένε οι στίχοι μπορούμε να «ταξιδέψουμε» και να αντιληφθούμε αυτή τη μορφή μαγείας μέσα από τη γαλήνη και την αρμονία που εκφράζει η μουσική. Το ίδιο ισχύει και για την διασκέδαση, ειδικά όταν πρόκειται για τα video games, η γνώση της αγγλικής γλώσσας εδώ είναι απαραίτητη.

Γιατί να μάθεις αγγλικά στα So Easy

Με όλα αυτά σαν γνώση και με εμπειρία 25 χρόνων, στα So Easy είμαστε σε θέση να δεσμευτούμε προς τον κάθε σπουδαστή μας ξεχωριστά ότι θα μπορέσει άμεσα, αβίαστα και για πάντα να κατακτήσει την αγγλική γλώσσα.

Έχοντας  αναπτύξει την εξειδικευμένη μέθοδο So Easy Adults, βοηθάμε το σπουδαστή να εξασκήσει στην πράξη όλες τις δεξιότητες ταυτόχρονα. Κάθε μάθημα είναι μια καινούργια εμπειρία όπου ο σπουδαστής μιλάει, γράφει, ακούει και επικοινωνεί στην αγγλική γλώσσα. Ξεφεύγει πλήρως από τη στείρα αποστήθιση γραμματικών κανόνων και τη μετάφραση των λέξεων.

Γίνεται ενεργός χρήστης της γλώσσας και μαθαίνει πώς να εντάσσει τις λέξεις σε προτάσεις και τις προτάσεις σε κείμενο. Μέσα από τα αυστηρά ολιγομελή (με μέγιστο αριθμό 8 ατόμων) και ομοιογενή τμήματά μας εξασφαλίζει ταυτόχρονα την αμεσότητα με τον καθηγητή και τη διάδραση με την υπόλοιπη ομάδα.

Με σύμμαχο την τεχνολογία και με τη δωρεάν παροχή εξελιγμένων εφαρμογών, μπορεί να πάρει κυριολεκτικά το μάθημα σπίτι του και να εξασκηθεί μέσω της χρήσης της γλώσσας σε πραγματικές συνθήκες ανάλογα με το επίπεδο του. Έτσι, πολύ γρήγορα οι σπουδαστές μας παύουν να νιώθουν την αγγλική γλώσσα ξένη και την κάνουν δική τους για πάντα! 

So Easy

Εδώ μιλάς

ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ 2018

EDUCATION LEADERS AWARDS

Όλα τα νέα μας