Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Ιταλικά για ενήλικες

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τους νέους να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα ιταλικά.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα Ιταλικών για ενήλικες

Ιταλικά: η γλώσσα των τεχνών!

Τα ιταλικά αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Ιταλίας και του ανεξάρτητου κράτους του Βατικανού και του Σαν Μαρίνο, ενώ είναι μία από τις 4 επίσημες γλώσσες στην Ελβετία.

Ιταλικά μιλάνε επίσης στη Μάλτα, σε κοινότητες ιταλόφωνων στη Σλοβενία και την Κροατία και σε πολυπληθείς κοινότητες μεταναστών σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Ο αριθμός των φυσικών ομιλητών της ιταλικής γλώσσας ανέρχεται σε περίπου 70 εκατομμύρια, ενώ στους native speakers προστίθενται και εκατομμύρια ακόμα άνθρωποι που μιλούν ιταλικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα.

Τα ιταλικά είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες που διδάσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο για λόγους πολιτιστικούς και επαγγελματικούς όσο και για προσωπικούς. Ως Έλληνες μάλιστα έχουμε ακόμα περισσότερους λόγους να μάθουμε ιταλικά, καθώς ο ελληνικός και ο ιταλικός πολιτισμός είναι συγγενείς και έχουν αλληλοεπηρεαστεί σε πολλές εκφάνσεις τους, όπως σίγουρα και στη γλώσσα.

Εκτός από την ευρέως γνωστή ιταλική γλώσσα, ταξιδεύοντας κανείς σε ολόκληρη τη χώρα, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλές ξεχωριστές τοπικές διάλεκτοι.

Η Ιταλία είναι μια χώρα με μεγάλη ιστορία και αξιοσημείωτη προσφορά στον πολιτισμό και τις τέχνες. Ως πυρήνας του ρεύματος της Αναγέννησης, διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη της πνευματικής ζωής στην Ευρώπη.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ορισμένοι από τους σπουδαιότερους δημιουργούς στην ιστορία της τέχνης, όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Σάντρο Μποτιτσέλλι, κατάγονταν από την Ιταλία.

ITALIA…un enorme patrimonio artistico!!!

Γιατί να μάθω Ιταλικά;

Γενικά, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η εκμάθηση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας ανοίγει νέες ευκαιρίες σπουδών, εργασίας και ταξιδιών.

Γιατί να επιλέξει όμως ένας ενήλικας τα Ιταλικά ως ξένη γλώσσα;

1.

Η Ιταλία αποτελεί βασικό προορισμό σπουδών των Ελλήνων φοιτητών, λόγω της υψηλής ποιότητας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει, αλλά και των στενών δεσμών που ενώνουν πολιτισμικά τις δύο χώρες, κάνοντας ευκολότερη τη μετάβαση και προσαρμογή σε ένα νέο τόπο. 

Τα περισσότερα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, όμως, παρέχονται αποκλειστικά στα ιταλικά, γεγονός που καθιστά την εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας απαραίτητη για τις σπουδές στα ιταλικά πανεπιστήμια.

2.

Όσοι ενδιαφέρονται για τον κλάδο των τεχνών, όπως η αρχιτεκτονική, η ζωγραφική, το θέατρο και η μόδα, οι ιταλικές σχολές και πανεπιστήμια αποτελούν κατεξοχήν την πρώτη τους επιλογή.

3.

Η Ιταλία ανήκει στις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις παγκοσμίως και τα προϊόντα που παράγει είναι πάντοτε συνδεδεμένα με την υψηλή ποιότητα. Η Ιταλία αποτελεί επίσης έναν από τους βασικότερους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας, γεγονός που ανοίγει ευκαιρίες εργασίας σε όσους γνωρίζουν ιταλικά.

4.

Λόγω των στενών πολιτισμικών δεσμών Ελλάδας και Ιταλίας, παρατηρείται σημαντική επιρροή στο λεξιλόγιό μας από τη γειτονική χώρα. Οι λέξεις «απίκο» (a picco), «πατέντα» (patente), «αλέγρος» (allegro), «ινκόγκνιτο» (incognito) αποτελούν μερικά μόνο παραδείγματα δανεισμού λέξεων από την ιταλική γλώσσα.

5.

Καθώς πρόγονος της ιταλικής γλώσσας είναι τα λατινικά και αυτά αποτελούν τη βάση πολλών ευρωπαϊκών γλωσσών, η εκμάθηση ιταλικών ευνοεί την εκμάθηση και άλλων γλωσσών, όπως είναι τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα πορτογαλικά.

6.

Παρατηρείται σταθερά εδώ και δεκαετίες μεγάλη ροή τουριστών από την Ιταλία, γεγονός που καθιστά τη γνώση των ιταλικών καθοριστικής σημασίας για τους απασχολούμενους στον τουριστικό τομέα. Από την άλλη πλευρά, η Ιταλία, και ιδιαίτερα η Ρώμη, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Έλληνες.

7.

Μαθαίνοντας ιταλικά έρχεσαι σε επαφή με την ιταλική κουλτούρα, με την οποία έχουμε πολλές ομοιότητες, τόσο στον τρόπο έκφρασης, όσο και στον τρόπο ζωής και διασκέδασης. 

Άλλωστε είμαστε λάτρεις του καλού φαγητού, του καφέ και της ψυχαγωγίας.

8.

Γνωρίζοντας ιταλικά αποκτάς ακόμη ένα λόγο να ταξιδέψεις στην «αιώνια πόλη», τη Ρώμη, και να επισκεφθείς τα σπουδαίας ιστορικής σημασίας και ομορφιάς μνημεία της.

9.

Ως φωνολογικά διαφανής γλώσσα, τα ιταλικά θεωρούνται ευκολότερα στην εκμάθησή τους ακόμα και από σπουδαστές με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.

10.

Τα ιταλικά είναι μια γλώσσα εύηχη, μελωδική, με ζωντάνια, που σίγουρα θα απολαύσεις μαθαίνοντάς τη.

Ταχύρρυθμα μαθήματα
Ιταλικών για ενήλικες

Στόχος όλων όσοι ξεκινούν ή συνεχίζουν την εκμάθηση Ιταλικών στην ενήλικη ζωή τους είναι να μάθουν Ιταλικά γρήγορα και εύκολα.

Αναζητώντας όμως μια γρήγορη μέθοδο εκμάθησης Ιταλικών ενυπάρχει το άγχος της μη ποιοτικής και, συνεπώς, μη αποτελεσματικής διδασκαλίας.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των σπουδαστών μας, στα So Easy έχουμε δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για ταχύρρυθμα μαθήματα ιταλικών, με τα οποία ο χρόνος σπουδών, αλλά και διαβάσματος είναι απόλυτα εναρμονισμένος με την  επίτευξη των στόχων σας  άμεσα και σίγουρα.

Τα ειδικά ταχύρρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ιταλικών για ενήλικες των So Easy προσφέρουν ΤΑΧΥΤΕΡΗ και ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ εκμάθηση λόγω

  • Της αποδέσμευσης από τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας που επικεντρώνονται στη στείρα αποστήθιση κανόνων και λεξιλογίου
  • και της υιοθέτησης σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, αποκλειστικά σχεδιασμένων για ενήλικες.

Ωστόσο, η αξία των προγραμμάτων So Easy δεν περιορίζεται στην ταχύτητα εκμάθησης, αλλά επεκτείνεται στην ποιότητα διδασκαλίας και την επακόλουθη κατάκτηση της γνώσης.

Μέσω των σύγχρονων τεχνικών βιωματικής διδασκαλίας που χρησιμοποιούμε, κατορθώνουμε εξίσου γρήγορη και αποτελεσματική μάθηση.

Eκμάθηση ιταλικών στα So Easy®
Με εμπειρία τριών δεκαετιών στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, στα So Easy® μπορούμε να δεσμευτούμε ότι κάθε σπουδαστής μας θα μπορέσει άμεσα, αβίαστα και για πάντα να κατακτήσει την ιταλική γλώσσα!

Η εξειδικευμένη μέθοδος So Easy ειδικά για ιταλικά για ενήλικες εξασφαλίζει σε όλους τους σπουδαστές μας ότι θα απελευθερωθούν και θα εμπνευστούν μέσα στο μάθημα, θα μιλήσουν άνετα από τις πρώτες κιόλας ώρες, θα γράψουν σωστά από τα πρώτα μαθήματα και θα πάρουν πτυχίο γρήγορα και σίγουρα.

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών και ομοιογενών τμημάτων, πετυχαίνουμε την εξατομικευμένη εκμάθηση ιταλικών και την αμεσότητα μεταξύ καθηγητή και κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες και να καλύψουμε τους στόχους του. Δίνοντας έμφαση στον προφορικό λόγο και μαθαίνοντας τη γλώσσα βιωματικά επιτυγχάνεται ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης εύκολα και για πάντα.

Εσύ το ήξερες ότι...

1.

Τα γνωστά σε όλους πασατέμπος έχουν πάρει την ονομασία τους από την ιταλική έκφραση passo tempo, που σημαίνει «περνάω χρόνο», καθώς καταναλώνονται για να περάσει η ώρα.

2.

Η Νότια Ιταλία ονομάζεται Magna Grecia, που σημαίνει «Μεγάλη Ελλάδα», αφού τα εδάφη αυτά ήταν μέρος της Αρχαίας Ελλάδας.

3.

Το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, το οποίο συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, αποτελεί το πρώτο πανεπιστήμιο της Δύσης, με έτος ίδρυσης το 1088. Αποτελεί μάλιστα σημείο αναφοράς στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

4.

Στην Ιταλία βρίσκονται τα περισσότερα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

5.

Τα πρώτα γυαλιά οράσεως κατασκευάστηκαν στην Ιταλία το 13ο αιώνα.

6.

13 από τα 37 έργα του Shakespeare διαδραματίζονται σε ιταλικές πόλεις.

7.

Στις 17 Ιανουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα Ιταλικής Κουζίνας.

8.

Ο μέσος Ιταλός καταναλώνει περίπου 25 κιλά ζυμαρικά το χρόνο.