Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Ισπανικά για ενήλικες

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τους νέους να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα ισπανικά.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα Ισπανικών για ενήλικες

Ισπανικά: μια ποικιλόμορφη γλώσσα!

Τα ισπανικά ή español, όπως αποκαλούν τη γλώσσα τους οι ισπανόφωνοι, αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Ισπανίας και του μεγαλύτερου τμήματος της Λατινικής Αμερικής. Η ισπανική γλώσσα ομιλείται, επίσης, σε περιοχές της Αφρικής, αλλά και της Ευρώπης και ανήκει στις επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ.

Η ευρέως γνωστή ισπανική γλώσσα, η επίσημη δηλαδή γλώσσα όλων των ισπανόφωνων και αυτή η οποία διδάσκεται στους αλλόγλωσσους ως ισπανική, ονομάζεται καστεγιάνο (castellano), για να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες τοπικές γλώσσες κάθε χώρας, όπως είναι η καταλανική, η βασκική και η γαλικιανή στην Ισπανία.

Τα ισπανικά αποτελούν τη μητρική γλώσσα περισσότερων από 496 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ στο σύνολο τους οι φυσικοί ομιλητές και όσοι μαθαίνουν ισπανικά ως ξένη γλώσσα ξεπερνούν τα 595 εκατομμύρια (Έρευνα του Ινστιτούτου Θερβάντες, 2022).

Τα ισπανικά βρίσκονται στη 2η θέση, μετά τα κινέζικα, στην κατάταξη των γλωσσών με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές στον κόσμο, ενώ αποτελούν τη 2η πιο σημαντική γλώσσα για το δυτικό κόσμο, μετά τα αγγλικά.

Γιατί να μάθω Ισπανικά;

Γενικά, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η εκμάθηση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας ανοίγει νέες ευκαιρίες σπουδών, εργασίας και ταξιδιών. Γιατί να επιλέξει όμως ένας ενήλικας τα ισπανικά ως ξένη γλώσσα;

1.

Είναι γλώσσα υπερδύναμη-> ομιλείται σε 21 χώρες ως μητρική γλώσσα και αποτελεί μια από τις γλώσσες με τους περισσότερους ομιλητές (φυσικούς ή γνώστες της γλώσσας σε περιορισμένο βαθμό) παγκοσμίως.

 

2.

Η ολοένα αυξανόμενη οικονομία του ισπανόφωνου κόσμου, κυρίως στον τομέα της ναυτιλίας, καθιστά τα ισπανικά μια από τις πλέον σημαντικές γλώσσες για την επαγγελματική αποκατάσταση και εξέλιξη.

 

3.

Τα ισπανικά θεωρούνται «εύκολη» γλώσσα για τους Έλληνες, καθώς η σύνταξη και η γραμματική της ισπανικής παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με την ελληνική γλώσσα.

4.

Είναι εύκολο κανείς να διαβάσει ένα κείμενο στα ισπανικά, ακόμη κι αν δε γνωρίζει τη σημασία των λέξεων, καθώς οι λέξεις διαβάζονται όπως ακριβώς γράφονται.

5.

Χιλιάδες ισπανικές λέξεις προέρχονται από την ελληνική γλώσσα, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι έννοιες από τον τομέα των επιστημών, της κοινωνιολογίας και της εκπαίδευσης (π.χ. democracia, lexico, idea κ.ά.).

6.

Αντίστοιχα, υπάρχουν ορισμένες λέξεις που χρησιμοποιούμε στα ελληνικά και αποτελούν δάνειο από την ισπανική γλώσσα (πχ φιέστα, σιέστα, μουντιάλ κ.ά.).

7.

Η ισπανική γλώσσα έχει αρκετές ομοιότητες με την ιταλική και τη γαλλική, επομένως κάποιος ο οποίος γνωρίζει ιταλικά ή γαλλικά είναι πιο εύκολο να μάθει ισπανικά.

8.

Η γνώση των ισπανικών καθιστά ευκολότερη την εκμάθηση λατινογενών γλωσσών.

9.

Η ισπανική γλώσσα είναι ιδιαίτερα εύηχη και αποπνέει ερωτισμό, γεγονός που καθιστά την εκμάθησή της μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική διαδικασία.

10.

Η έντονη επιρροή της ισπανικής γλώσσας στη μουσική βιομηχανία και η πλούσια παρουσία της στις τέχνες, όπως στη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, το χορό και τον κινηματογράφο, μαρτυρά την κουλτούρα των ισπανόφωνωνà η εκμάθηση ισπανικών ενηλίκων επιτρέπει τη γνωριμία με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και έντονη κουλτούρα των ισπανόφωνων λαών.

11.

Η εκμάθηση ισπανικών αποτελεί ευκαιρία για ταξίδια σε κάποιες από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου.

Ταχύρρυθμα μαθήματα
Ισπανικών για ενήλικες

Στόχος όλων όσοι ξεκινούν ή συνεχίζουν την εκμάθηση ισπανικών στην ενήλικη ζωή τους είναι να μάθουν ισπανικά γρήγορα και εύκολα. Αναζητώντας όμως μια γρήγορη μέθοδο εκμάθησης ισπανικών ενυπάρχει το άγχος της μη ποιοτικής και, συνεπώς, αναποτελεσματικής διδασκαλίας.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των σπουδαστών μας, στα So Easy έχουμε δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για ταχύρρυθμα μαθήματα ισπανικών, με τα οποία κερδίζεις χρόνο σπουδών, αλλά και χρόνο διαβάσματος και κατακτάς το στόχο σου άμεσα και σίγουρα.

Τα ειδικά ταχύρρυθμα προγράμματα εκμάθησης ισπανικών για ενήλικες των So Easy προσφέρουν ΤΑΧΥΤΕΡΗ και ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ εκμάθηση λόγω

  • της αποδέσμευσης από τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας που επικεντρώνονται στη στείρα αποστήθιση κανόνων και λεξιλογίου
  • και της υιοθέτησης σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, αποκλειστικά σχεδιασμένων για ενήλικες.

Ωστόσο, η αξία των προγραμμάτων So Easy δεν περιορίζεται στην ταχύτητα εκμάθησης, αλλά επεκτείνεται στην ποιότητα διδασκαλίας και την επακόλουθη κατάκτηση της γνώσης. Μέσω των σύγχρονων τεχνικών βιωματικής διδασκαλίας που χρησιμοποιούμε, κατορθώνουμε εξίσου γρήγορη και αποτελεσματική μάθηση.

Eκμάθηση ισπανικών στα So Easy®
Με εμπειρία τριών δεκαετιών στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, στα So Easy® μπορούμε να δεσμευτούμε ότι κάθε σπουδαστής μας θα μπορέσει άμεσα, αβίαστα και για πάντα να κατακτήσει την ισπανική γλώσσα!

Η εξειδικευμένη μέθοδος So Easy ειδικά για ισπανικά για ενήλικες εξασφαλίζει σε όλους τους σπουδαστές μας ότι θα απελευθερωθούν και θα εμπνευστούν μέσα στο μάθημα, θα μιλήσουν άνετα από τις πρώτες κιόλας ώρες, θα γράψουν σωστά από τα πρώτα μαθήματα και θα πάρουν πτυχίο γρήγορα και σίγουρα.

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών και ομοιογενών τμημάτων, πετυχαίνουμε την εξατομικευμένη εκμάθηση ισπανικών και την αμεσότητα μεταξύ καθηγητή και κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες και να καλύψουμε τους στόχους του. Δίνοντας έμφαση στον προφορικό λόγο και μαθαίνοντας τη γλώσσα βιωματικά επιτυγχάνεται ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης εύκολα και για πάντα.

Εσύ το ήξερες οτι...

1. Η Λατινική Αμερική κατοικούταν από ιθαγενείς όπως Ίνκας, Μάγια, Αζτέκους κ.ά., ώσπου κατακτήθηκε από Ισπανούς και πορτογάλους ως αποτέλεσμα οι σημερινοί Νοτιοαμερικανοί μιλούν κυρίως ισπανικά ή πορτογαλικά (Βραζιλία).
2. Στη Βολιβία της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται το μεγαλύτερο πάρκο απολιθωμένων αποτυπωμάτων δεινοσαύρων.
3. Στη Χιλή βρίσκεται η πιο ξηρή έρημος του πλανήτη, Atacama. Η Atacama κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ μακροχρόνιας ξηρασίας, καθώς δεν έχει καταγραφεί βροχή εδώ και 4 αιώνες. Στον αντίποδα, στη Χιλή θα βρεις τη μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο, με μήκος που ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο και βάθος 40 μέτρα.
4. Tango: προέρχεται από τις «λαϊκές γειτονιές» της Αργεντινής. Αρχικά είχε απορριφθεί από την υψηλή κοινωνία.
5. Salsa: γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 70 από ισπανόφωνους μετανάστες της χώρας. Πήρε το όνομά της από την ισπανική λέξη salsa που σημαίνει «μίγμα μπαχαρικών για σάλτσα».
6. Tortilla: μια λέξη – 2 έννοιες στο Μεξικό σημαίνει «πίτες από καλαμπόκι», στην Ισπανία σημαίνει «ομελέτα».
7. Ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας είναι από τους ελάχιστους εθνικούς ύμνους στον κόσμο χωρίς στίχους.