Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Αγγλικά για ενήλικες

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τους νέους να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα αγγλικά.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Γίνε κι εσύ κομμάτι της
μεγάλης SoΕasy® παρέας
Oι ξένες γλώσσες δεν είναι πια o στόχος αλλά το μέσο για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Κάθε μέρα όλο και περισσότερο όλοι μας συνειδητοποιούμε πως οι ξένες γλώσσες δεν είναι πια ένας στόχος αλλά το μέσο για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη επικοινωνούν καθημερινά προφορικά και γραπτά ΜΟΝΟ στα αγγλικά χωρίς να είναι η μητρική τους γλώσσα ενώ μόνο 400 εκατομμύρια επικοινωνούν έχοντας τη γλώσσα ως μητρική τους.

Γι’ αυτό σε προσκαλούμε να ζήσεις τη δική σου So Easy® εμπειρία, είτε είσαι αρχάριος, είτε είσαι έτοιμος για πτυχίο! Θα πετύχεις το στόχο που εσύ έβαλες τόσο εύκολα και γρήγορα που και ο ίδιος θα απορείς γιατί δεν ξεκίνησες πιο νωρίς την εκμάθηση τους.

Στα τμήματα των So Easy® θα μιλήσεις άνετα από τις πρώτες κιόλας ώρες, θα γράψεις σωστά από τα πρώτα μαθήματα, θα πάρεις πτυχία γρήγορα και σίγουρα. Θα απελευθερωθείς και θα εμπνευστείς μέσα στο μάθημα. Θα ανοίξεις νέες πόρτες έξω από την Ελλάδα. Δε θα ντραπείς ποτέ όταν θα επικοινωνήσεις σε αυτή τη νέα σου γλώσσα!!

Κι όλα αυτά θα τα ζήσεις μαζί με άλλους ανθρώπους σαν και σένα που θέλουν να μάθουν την γλώσσα, μέσα από ερεθίσματα που κάθε μέρα σχεδόν βλέπεις γύρω σου και με καθηγητές που θα σου μεταφέρουν το δικό τους ενθουσιασμό και το πάθος τους.

Σε προσκαλούμε να γίνεις κι εσύ κομμάτι της μεγάλης So easy® παρέας που έχει τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιεί τα δικά της So Easy® όπλα για να επικοινωνεί σε 9 γλώσσες με ολόκληρο τον κόσμο.

Μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες

Γιατί στα So Easy® είμαστε εξειδικευμένοι όχι απλώς στη γρήγορη εκμάθηση αγγλικών, αλλά στη ΣΩΣΤΗ εκμάθηση αγγλικών.

Εμπλουτίζοντας το βιογραφικό σου, δημιουργείς ευκαιρίες καλύτερης εργασίας στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, αποκτάς τη δυνατότητα να σπουδάσεις σε ξενόγλωσσα πανεπιστήμια, δημιουργείς ευκαιρίες γνωριμίας με αλλόγλωσσους και ενισχύεις την αυτοπεποίθησή σου.

Στα So Easy, ο στόχος σου είναι και δικός μας στόχος. Για αυτό εδώ και τρεις δεκαετίες προετοιμάζουμε τους σπουδαστές μας εύκολα και μεθοδικά για τη σίγουρη επίτευξη των στόχων τους.

Ταχύρρυθμα μαθήματα
Αγγλικών για ενήλικες
1.

Στόχος όλων όσων ξεκινούν ή συνεχίζουν την εκμάθηση αγγλικών στην ενήλικη ζωή τους είναι να μάθουν αγγλικά γρήγορα και εύκολα.

Αναζητώντας όμως μια γρήγορη μέθοδο εκμάθησης αγγλικών ενυπάρχει το άγχος της μη ποιοτικής και, συνεπώς, αναποτελεσματικής διδασκαλίας.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των σπουδαστών μας, στα So Easy® έχουμε δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για ταχύρρυθμα μαθήματα αγγλικών, με τα οποία κερδίζεις χρόνο σπουδών, αλλά και χρόνο διαβάσματος και κατακτάς το στόχο σου άμεσα και σίγουρα.

Τα ειδικά ταχύρρυθμα προγράμματα εκμάθησης αγγλικών για ενήλικες των So Easy® προσφέρουν ΤΑΧΥΤΕΡΗ
και
ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ εκμάθηση λόγω

 • της αποδέσμευσης από τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας που επικεντρώνονται στη στείρα αποστήθιση κανόνων και λεξιλογίου
 • της υιοθέτησης σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, αποκλειστικά σχεδιασμένων για ενήλικες
 • της έμφασης που δίνεται στον προφορικό λόγο και μαθαίνοντας τη γλώσσα βιωματικά επιτυγχάνεται ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης εύκολα και για πάντα
2.

Με την ένταξη σε ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα αγγλικών για ενήλικες των So Easy κερδίζεις:

 • 80% του χρόνου σπουδών συγκριτικά με τα αντίστοιχα παιδικά τμήματα και
 • 50% του χρόνου σπουδών συγκριτικά με τη εκμάθηση μέσω παραδοσιακών μεθόδων διδασκαλίας.

Πιο αναλυτικά, οι τάξεις αγγλικών μέχρι το Lower (A1 έως B2) διαρκούν: 6 χρόνια στα παιδικά προγράμματα και 3 χρόνια σε ένα συμβατικό πρόγραμμα αγγλικών για ενήλικες, ενώ περίπου 1,5 χρόνο στα ταχύρρυθμα τμήματα αγγλικών για ενήλικες των So Easy

3.

Ωστόσο, η αξία των προγραμμάτων So Easy® δεν περιορίζεται στην ταχύτητα εκμάθησης, αλλά επεκτείνεται στην ποιότητα διδασκαλίας και την επακόλουθη κατάκτηση της γνώσης.

Μέσω των σύγχρονων τεχνικών βιωματικής διδασκαλίας που χρησιμοποιούμε, κατορθώνουμε εξίσου γρήγορη και αποτελεσματική μάθηση.

Βιωματική μέθοδος διδασκαλίας στα
ταχύρρυθμα προγράμματα ενηλίκων
Η ταχύρρυθμη εκμάθηση αγγλικών βασίζεται κυρίως στη δύναμη της βιωματικής διδασκαλίας.

Ως βιωματική χαρακτηρίζεται η μέθοδος εκπαίδευσης που στηρίζεται στη δυναμική της ομάδας. Η μαθησιακή διαδικασία στηρίζεται στην εμπειρία και η γνώση παράγεται από την αλληλεπίδραση σπουδαστών, εκπαιδευτικού και γνωστικού αντικειμένου.

Οι σπουδαστές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία, γεγονός το οποίο τους βοηθά στην καλύτερη και ευκολότερη κατανόηση, καθώς χρησιμοποιούν τη γλώσσα στην πράξη.

Ο ρόλος του καθηγητή δεν είναι να παρέχει έτοιμη τη γνώση, αλλά να δείχνει στους σπουδαστές πώς να σκέφτονται και εκείνοι με τη σειρά τους να την ανακαλύπτουν μόνοι τους.

Με αυτόν τον τρόπο, εντείνεται το ενδιαφέρον των σπουδαστών, δημιουργείται ένα ζωντανό και ευχάριστο μάθημα και επιτυγχάνεται πραγματική αφομοίωση της γνώσης.

Η πραγματοποίηση interviews, τα projects δημιουργικής γραφής (creative writing), η εξάσκηση μέσω role playing, τα videos, η συζήτηση θεμάτων γύρω από ted talks είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα δραστηριοτήτων βιωματικής εκμάθησης της γλώσσας.

Οι πρακτικές αυτές συμβάλλουν, πέρα από την εμπέδωση της γνώσης, στην ανάπτυξη κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των σπουδαστών.

Στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, στα So Easy αξιοποιούμε την καινοτόμα μέθοδο εκμάθησης αγγλικών μέσα από τη χρήση της γλώσσας ως μέσου για τη διδασκαλία άλλων γνωστικών αντικειμένων.

Οι σπουδαστές διδάσκονται κάποιο αντικείμενο, όπως ένα ιστορικό γεγονός ή ένα επιστημονικό εύρημα χρησιμοποιώντας τα αγγλικά ως γλώσσα επικοινωνίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο σπουδαστής επικεντρώνεται στο εκάστοτε αντικείμενο και χρησιμοποιεί τη γλώσσα φυσικά.

Το όφελος της μεθόδου αυτής είναι διπλό, καθώς, από τη μία πλευρά, η γλώσσα γίνεται κτήμα του σπουδαστή, ενώ παράλληλα αναπτύσσει και δεξιότητες, όπως άνεση στην προφορική έκφραση, presentation skills, συνεργατικότητα, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα, soft skills που αναζητούν εταιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σκοπός της βιωματικής μάθησης είναι να δημιουργήσει κίνητρα στους σπουδαστές, να εντείνει το ενδιαφέρον τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος, τόσο ώστε να μη νιώθουν καν ότι κάνουν μάθημα και να τους βοηθήσει να επιτύχουν ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης εύκολα και για πάντα.

Άρα, με τη
Βραβευμένη βιωματική μέθοδο διδασκαλίας So Easy® Learning
1

Eξειδικευμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα e-learning με μοναδικό
Μαθαίνεις μέσω μιας μαθητοκεντρικής μεθόδου διδασκαλίας στην οποία οι σπουδαστές έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο

2

Ενισχύεις την αυτοπεποίθησή σου μέσω της κατάκτησης επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων

3 Απολαμβάνεις ένα σύγχρονο, ζωντανό και ευχάριστο μάθημα
4 Κατακτάς πραγματικά τη γλώσσα εύκολα και για πάντα

Γιατί να επιλέξω τα ταχύρρυθμα προγράμματα
αγγλικών για ενήλικες

Με τα ταχύρρυθμα μαθήματα αγγλικών
των So Easy πετυχαίνεις:

 • Γλωσσομάθεια
 • Απόκτηση Πτυχίου Γρήγορα
 • Ανάπτυξη ουσιαστικών δεξιοτήτων που συνιστούν πολύτιμα εργαλεία στην επαγγελματική σου πορεία

Έχεις εγγυημένα αποτελέσματα και τη σιγουριά που σου προσφέρει ένας βραβευμένος όμιλος στην ξενόγλωσση εκπαίδευση με μακροχρόνια εμπειρία.

Πτυχία για ενήλικες
Αγγλικής γλώσσας

Αναγνώριση Πτυχίου   ΑΣΕΠ, Πανεπιστήμια Εξωτερικού
Ισχύς Διά Βίου   Ισχύς
Συχνότητα Εξετάσεων   Εβδομαδιαία

Test of English for International Communication

 • Ενιαίο τεστ που πιστοποιεί τη μέτρια (B1), καλή (B2), πολύ καλή (C1) και άριστη (C2) γνώση της γλώσσας, ανάλογα με τη βαθμολογία
 • Εξετάζει 2 από τις 4 δεξιότητες του λόγου, το Reading και το Listening
 • 200 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με 4 επιλογές απαντήσεων
 • Βαθμολογία 10-990 (B1: 405-500, B2: 505-780, C1: 785-920, C2: 925-990) αρνητική βαθμολογία δεν υπάρχει
 • Εξετάσεις κάθε βδομάδα στην Αθήνα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη την Ελλάδα
 • Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ και από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού*
 • Άμεσα αποτελέσματα (μετά από μια βδομάδα)
 • Φορέας πιστοποίησης HAU (Ελληνοαμερικανική Ένωση)
 • Το δυνατό λεξιλόγιο αποτελεί σημείο-κλειδί για υψηλό σκορ
 • Ειδική μέριμνα για υποψηφίους με ειδικές ικανότητες
*Από τον Ιανουάριο του 2022 αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ και το επίπεδο C2

Γλωσσικές Δεξιότητες  4 Ενότητες: Listening, Reading, Writing, Speaking
Βαθμολόγηση  B2/C2: 50%
Διάρκεια  2 ώρες και 30’
Τρόποι Εξέτασης    Paper-based
Δωρεάν Επανεξέταση    ΝΑΙ
Συχνότητα Εξετάσεων    2 φορές το χρόνο
Αναγνώριση    ΑΣΕΠ, Ofqual, UCAS
Ισχύς    ΔΙΑ ΒΙΟΥ

Μια φιλική προς τον υποψήφιο εξέταση αποτελεί το πτυχίο αγγλικών LRN. Οι εξετάσεις του LRN επιπέδου Lower (LRN B2) και του LRN Proficiency (LRN C2) είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, καθώς παρουσιάζουν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%. Βασικοί λόγοι στους οποίους οφείλονται τα ποσοστά αυτά είναι η βάση επιτυχίας του LRN, η οποία είναι στο 50% σε όλα τα επίπεδα, και ο ενιαίος χρόνος που δίνεται στους εξεταζόμενους κατά τη γραπτή εξέταση, ώστε να τον διαχειρίζονται κατά βούληση. Το LRN προσφέρει επίσης στους υποψηφίους την ευκαιρία της δωρεάν επανεξέτασης.

• Εξετάζει την κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου (Listening, Reading, Writing, Speaking) για τα επίπεδα B1, B2, C1 και C2
• Βάση επιτυχίας: 50% σε όλα τα επίπεδα – Η βαθμολογία προκύπτει από τον πλήρη συμψηφισμό των ενοτήτων
• Διάρκεια εξέτασης: 2 ώρες και 30 λεπτά για τα επίπεδα B1/B2 και 3 ώρες για τα επίπεδα C1/C2 – Το τεστ είναι ενιαίο, άρα ο υποψήφιος μπορεί να διαχειριστεί το χρόνο του κατά βούληση. Έχει δηλαδή τη δυνατότητα να επιστρέψει σε οποιοδήποτε μέρος του τεστ για να διορθώσει ή να συμπληρώσει ό,τι χρειάζεται
• Πλεονέκτημα: στο βασικό μέρος του Speaking, μετά τις ερωτήσεις γνωριμίας, ο υποψήφιος αναλύει ένα εκ των 5 θεμάτων που του έχουν δοθεί για προετοιμασία 2 βδομάδες πριν την εξέταση
• Καινοτομία: το τρίτο μέρος (part 3) του Listening ακούγεται και 3η φορά, γιατί το θέμα του είναι όμοιο με αυτό του Task 1 στο Writing
• Πλεονέκτημα: δυνατότητα δωρεάν επανεξέτασης
• Εξετάσεις 2 φορές το χρόνο (Ιανουάριο και Ιούνιο)
• Δια βίου ισχύς
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ, το Ofqual (Βρετανικός Οργανισμός Πιστοποίησης) και το UCAS
• Εξέταση φιλική προς υποψηφίους με μαθησιακές δυσκολίες

Γλωσσικές Δεξιότητες  4 Ενότητες: Listening, Reading, Writing, Speaking
Βαθμολόγηση  51% σε όλα τα levels
Διάρκεια  B2: 2 ώρες και 45’ C2: 3 ώρες και 20’
Τρόποι Εξέτασης  Paper-based και Computer-based
Δωρεάν Επανεξέταση  ΝΑΙ
Συχνότητα Εξετάσεων  2 φορές το χρόνο
Αναγνώριση  ΑΣΕΠ, Ofqual
Ισχύς  ΔΙΑ ΒΙΟΥ

Μια προσιτή εξέταση αγγλικών συνιστά το πτυχίο NOCN. Η πιστοποίηση NOCN προτείνεται σε υποψηφίους που αναζητούν μια βατή εξέταση με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής χωρίς μεγάλη πίεση χρόνου, καθώς στο NOCN δίνονται μόνο 3 επιλογές απαντήσεων. Η βάση επιτυχίας του που είναι στο 51%, καθώς και η δυνατότητα διατήρησης των επιτυχημένων ενοτήτων για τις επόμενες 5 εξεταστικές και επανάληψη της εξέτασης μόνο στην ενότητα που δεν επιτεύχθηκε το επιθυμητό σκορ, είναι κάποιοι ακόμα βασικοί λόγοι για τους οποίους επιλέγεται σε μεγάλο βαθμό η συγκεκριμένη πιστοποίηση.

• Εξετάζει την κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου (Listening, Reading, Writing, Speaking) για τα επίπεδα B1, B2, C1 και C2
• Εξέταση μέσω ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής με 3 επιλογές απαντήσεων (a, b, c)
• Βάση επιτυχίας: 51% σε όλα τα επίπεδα
• Ενιαίο format σε όλα τα επίπεδα
• Διάρκεια εξέτασης: 2 ώρες και 45 λεπτά για τα επίπεδα του B1/B2, και 3 ώρες και 20 λεπτά για τα επίπεδα C1/C2
• Εξετάσεις paper-based και computer-based
• Το περιεχόμενο των εξετάσεων βασίζεται σε ρεαλιστικά σενάρια και εμπεριέχει καθημερινό λεξιλόγιο
• Πλεονέκτημα: δυνατότητα διατήρησης επιτυχημένων ενοτήτων για τις επόμενες 5 εξεταστικές – ο υποψήφιος μπορεί να επαναλάβει την εξέταση στα μέρη που δεν πέτυχε όσες φορές χρειαστεί, με δωρεάν επανεξέταση για τις πρώτες δύο εξεταστικές!
• Οι υποψήφιοι που αξιολογούνται με Near Pass (3 βαθμούς κάτω από το Pass) σε 1 από τις 4 δεξιότητες, έχοντας επιτύχει στις άλλες 3, κρίνονται επιτυχόντες
• Εξετάσεις 2 φορές το χρόνο (Δεκέμβριο και Μάιο) – οι computer-based exams έχουν περισσότερες εξεταστικές περιόδους
• Δια βίου ισχύς
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ και το Ofqual (Βρετανικός Οργανισμός Πιστοποίησης)
• Εξέταση φιλική προς υποψηφίους με μαθησιακές δυσκολίες (επιπλέον χρόνος και ειδικές συνθήκες εξέτασης)

Γλωσσικές Δεξιότητες  4 Ενότητες: Listening, Reading, Writing, Speaking
Βαθμολόγηση  50% σε όλα τα levels
Διάρκεια  B2: 2 ώρες και 15’ C2: 3 ώρες
Τρόποι Εξέτασης  Paper-based, Computer-based και Online (εξ αποστάσεως)
Δωρεάν Επανεξέταση  ΝΑΙ
Συχνότητα Εξετάσεων  9 φορές το χρόνο
Αναγνώριση  ΑΣΕΠ, Ofqual
Ισχύς  ΔΙΑ ΒΙΟΥ

Εξέταση μέσω ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής προσφέρει και η πιστοποίηση OCN. Το πτυχίο αγγλικών OCN, με βάση επιτυχίας το 50%, απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες που αναζητούν μια φιλική προς τον υποψήφιο πιστοποίηση με αρκετές εξεταστικές περιόδους μέσα στο χρόνο και τη δυνατότητα online ή και εξ αποστάσεως εξέτασης.

• Εξετάζει την κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου (Listening, Reading, Writing, Speaking) για τα επίπεδα B1, B2, C1 και C2
• Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με 4 επιλογές απαντήσεων
• Βάση επιτυχίας: 50% σε όλα τα επίπεδα
• Ενιαίο format σε όλα τα επίπεδα
• Διάρκεια εξέτασης: 2 ώρες και 15 λεπτά για τα επίπεδα B1/B2, 2 ώρες και 40 λεπτά για το επίπεδο C1, και 3 ώρες για το επίπεδο C2
• Διαθέτει 3 τρόπους εξέτασης: paper-based, computer-based και online με τη μέθοδο της τηλεπιτήρησης (teleproctoring)
• Εξετάσεις πραγματοποιούνται 9 φορές το χρόνο
• Πλεονέκτημα: δυνατότητα δωρεάν επανεξέτασης
• Καινοτομία: δυνατότητα εξ αποστάσεως προφορικής εξέτασης (μέσω Zoom) πριν από τη διενέργεια των γραπτών εξετάσεων
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ και το Ofqual (Βρετανικός Οργανισμός Πιστοποίησης)
• Δια βίου ισχύς

Όμοια λογική με αυτή του LRN αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης του χρόνου από τους υποψηφίους, έχει το πτυχίο αγγλικών ESB. Όλα τα parts της γραπτής εξέτασης του ESB δίνονται μαζί, με αποτέλεσμα οι εξεταζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν οι ίδιοι τον τρόπο που θα μοιράσουν το χρόνο τους σε κάθε ενότητα.

• Η εξέταση αποτελείται από 5 parts (Listening, Reading, Use of English, Writing, Speaking) – κάθε part καταλαμβάνει το 20% της συνολικής βαθμολογίας
• Στην ενότητα Use of English εξετάζεται η ικανότητα χρήσης γραμματικών φαινομένων και η γνώση λεξιλογίου
• Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής
• Ο εξεταζόμενος παραλαμβάνει όλα τα parts της γραπτής εξέτασης μαζί (Reading, Use of English, Writing) και διαχειρίζεται το χρόνο του κατά βούληση
• Υπάρχει λίστα 20 πιθανών θεμάτων για την προφορική εξέταση (Speaking), κοινή για όλα τα επίπεδα
• Βάση επιτυχίας: 55%
• Διάρκεια: 2 ώρες για το επίπεδο B1, 2 ώρες και 30 λεπτά για το επίπεδο B2, 2 ώρες και 40 λεπτά για το επίπεδο C1 και 3 ώρες για το επίπεδο C2
• Εξετάσεις 2 φορές το χρόνο (Δεκέμβριο και Μάιο)
• Πλεονέκτημα: δυνατότητα δωρεάν επανεξέτασης
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ, το Ofqual (Βρετανικός Οργανισμός Πιστοποίησης) και το UCAS
• Δια βίου ισχύς
• Ειδική μέριμνα για υποψηφίους με μαθησιακές δυσκολίες (δίνεται 25% περισσότερος χρόνος σε εξεταζόμενους με δυσλεξία) και για υποψηφίους με αναπηρία (όπως προβλήματα όρασης ή ακοής)

• Εξετάζει και τις 4 γλωσσικές δεξιότητες (Listening, GVR, Writing, Speaking)
• Ενιαίο τεστ που πιστοποιεί το επίπεδο του υποψηφίου για τα επίπεδα B1-C2, ανάλογα με τη βαθμολογία
• Το μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής βαθμολογίας πιάνει το GVR
• Εξέταση δια ζώσης, online ή εξ αποστάσεως μέσω τηλεπιτήρησης (teleproctoring)
• Διάρκεια: 2 ώρες και 15 λεπτά
• Βάση επιτυχίας: 50% για B1, 55% για B2, 60% για C1 και 65% για C2
• Καινοτομία: το Listening γίνεται με βοηθητικό video
• Πλεονέκτημα: το Listening σε όλα τα levels ακούγεται και 3η φορά
• Εξετάσεις κάθε βδομάδα (από Σεπτέμβριο έως Ιούλιο) και αποτελέσματα σε 15 μέρες
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ
• Δια βίου ισχύς

Εξετάσεις σχεδιασμένες από το Πανεπιστήμιο του Michigan είναι και αυτές του MSU Lower (MSU B2) και MSU Proficiency (MSU C2), οι οποίες επιλέγονται συχνά λόγω της παροχής περισσότερου χρόνου στους εξεταζόμενους συγκριτικά με άλλες πιστοποιήσεις, αλλά και η διαβαθμισμένη πιστοποίηση MET (Michigan English Test) που αξιολογεί τους υποψηφίους για τα επίπεδα A2 έως C1.

• Εξέταση σχεδιασμένη στις ΗΠΑ, του Πανεπιστημίου του Michigan
• Εξετάζει και τις 4 γλωσσικές δεξιότητες (Listening, Reading, Writing, Speaking)
• Διακρίνεται σε MSU-CELC (Certificate of English Language Competency), που αφορά το επίπεδο του B2, και MSU-CELP (Certificate of English Language Proficiency), που αξιολογεί τη γλωσσική επάρκεια σε επίπεδο C2
• Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής
• Οι εξετάσεις ακολουθούν την ίδια δομή και στα δύο επίπεδα (B2, C2)
• Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά είναι η συνολική διάρκεια του MSU-CELC (B2), και 2 ώρες και 45 η διάρκεια του MSU-CELP (C2)
• Βάση επιτυχίας: 60% – το τελικό σκορ υπολογίζεται από τον συμψηφισμό όλων των ενοτήτων
• Χρήση καθημερινού λεξιλογίου και όχι ακαδημαϊκής γλώσσας
• Πλεονέκτημα: παρέχεται περισσότερος χρόνος για όλες τις ενότητες συγκριτικά με εξετάσεις άλλων φορέων
• Οι εξετάσεις διεξάγονται από τα δύο μεγαλύτερα αμερικανικά ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης της Ελλάδας, το Anatolia College και το DEREE
• Εξετάσεις 2 φορές το χρόνο (Δεκέμβριο και Μάιο)
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ και μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού
• Δια βίου ισχύς
• Οι εξετάσεις MSU-CELC και MSU-CELP είναι οι μοναδικές Εξετάσεις Πιστοποίησης της Αγγλικής Γλώσσας που υποστηρίζονται από το ίδρυμα Fulbright (από το 2010)
• Ειδική μέριμνα για υποψηφίους με μαθησιακές δυσκολίες (δίνεται 30% επιπλέον χρόνος), κινητικές δυσκολίες ή δυσκολίες στην όραση και την ακοή

Γλωσσικές Δεξιότητες  2 Ενότητες: Listening, Reading
Βαθμολόγηση  διαβαθμισμένο
Διάρκεια  B2:  60’-90’ 2 ώρες
Τρόποι Εξέτασης Computer-based, online, Paper-based
Δωρεάν Επανεξέταση  ΟΧΙ
Συχνότητα Εξετάσεων  Καθημερινά
Αναγνώριση  ΑΣΕΠ, Πανεπιστήμια του Εξωτερικού
Ισχύς  ΔΙΑ ΒΙΟΥ

To πτυχίο του LTE έχει αντίστοιχη εξέταση με το TOEIC. Συγκεκριμένα, εξετάζει μόνο τις ενότητες του Reading και του Listening, χωρίς έκθεση και προφορικά, με το επιπλέον πλεονέκτημα τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξέτασης με τα πιο άμεσα αποτελέσματα.

• Ενιαίο τεστ που πιστοποιεί το επίπεδο του υποψηφίου για τα επίπεδα A1-C2, ανάλογα με τη βαθμολογία
• Εξετάζει 2 από τις 4 δεξιότητες του λόγου, το Reading και το Listening
• Μόνο ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με 3 επιλογές απαντήσεων (a, b, c)
• Δυνατότητα paper-based ή computer-based εξέτασης, αλλά και online εξέτασης με ζωντανή τηλεπιτήρηση (teleproctoring) – Ανεξαρτήτως της μορφής εξέτασης, τα αποτελέσματα και τα πιστοποιητικά είναι τα ίδια
• Η δομή της computer-based και online εξέτασης είναι διαφορετική από αυτή των γραπτών (paper-based) εξετάσεων (Στις computer-based και online εξετάσεις μειώνεται ο αριθμός των ερωτήσεων, άρα και ο συνολικός χρόνος εξέτασης)
• Το computer-based τεστ προσαρμόζει τη δυσκολία των ερωτήσεων ανάλογα με την απόδοση του υποψηφίου στη διάρκειά του (adaptive test)*
• Διάρκεια paper-based εξέτασης 2 ώρες (110 ερωτήσεις), διάρκεια computer-based και online εξέτασης 60-90 λεπτά (περίπου 56 ερωτήσεις) *Για εξεταζόμενους χαμηλότερου γνωστικού επιπέδου, η εξέταση μπορεί να διαρκέσει λιγότερο κι από 60 λεπτά! (*Η εξέταση προσαρμόζεται σύμφωνα με το γνωστικό επίπεδο του υποψηφίου)
• Το τελικό σκορ υπολογίζεται βάσει του συνόλου των σωστών απαντήσεων και του επιπέδου δυσκολίας των ερωτήσεων που απαντήθηκαν σωστά (Δεν εξαρτάται δηλαδή αποκλειστικά από την αναλογία σωστών/λανθασμένων απαντήσεων)
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ, το Ofqual (Βρετανικός Οργανισμός Πιστοποίησης), καθώς και από αρκετά πανεπιστήμια του εξωτερικού (Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ρωσία, Βιετνάμ)
• Δια βίου ισχύς
• Οι εξετάσεις διεξάγονται από τη LanguageCert
• Πλεονέκτημα: καθημερινές εξετάσεις με επί τόπου αποτελέσματα στην ηλεκτρονική εξέταση και άμεση αποστολή πιστοποίησης (σε 5 μέρες)

Γλωσσικές Δεξιότητες  4 Ενότητες: Listening, Reading, Writing, Speaking
Βαθμολόγηση  Διαβαθμισμένο (A1-B1, B2-C2)
Διάρκεια  A1-B1: 1 ώρα και 10’ B2-C2: 2 ώρες
Τρόποι Εξέτασης  Paper-based και Online (εξ αποστάσεως)
Δωρεάν Επανεξέταση  ΝΑΙ
Συχνότητα Εξετάσεων  Κάθε μήνα, TIE Online: κάθε 15 μέρες
Αναγνώριση  ΑΣΕΠ, Ofqual
Ισχύς  ΔΙΑ ΒΙΟΥ

Τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εξέτασης προσφέρει και το πτυχίο αγγλικών TIE. Πρόκειται για μια διαβαθμισμένη εξέταση που πιστοποιεί το επίπεδο γλωσσομάθειας των υποψηφίων από B2 (Lower) έως C2 (Proficiency) ανάλογα με την επίδοσή τους. Σημαντικό πλεονέκτημα του TIE αποτελεί το γεγονός ότι μέρος της γραπτής αλλά και προφορικής εξέτασης βασίζεται σε υλικό που έχει προετοιμασθεί από τον ίδιο τον υποψήφιο. Τόσο οι δια ζώσης όσο και οι εξ αποστάσεως εξετάσεις του TIE (TIE Online) διατηρούν την ίδια μορφή.

• Εξετάζει και τις 4 γλωσσικές δεξιότητες (Listening, Reading, Writing, Speaking), με την ιδιαιτερότητα ότι αποτελείται από 2 μέρη, α) την προφορική εξέταση (Spoken TIE Exam), κατά την οποία αξιολογούνται οι ικανότητες κατανόησης και παραγωγής προφορικού λόγου (Listening και Speaking), και β) τη γραπτή εξέταση (Written TIE Exam), κατά την οποία αξιολογούνται οι ικανότητες κατανόησης και παραγωγής γραπτού λόγου (Reading και Writing)
• Προσφέρεται σε δύο διαβαθμισμένες εξετάσεις, μια εξέταση για τα επίπεδα A1-B1 και μια εξέταση για τα επίπεδα B2-C2
• Το επίπεδο γλωσσομάθειας πιστοποιείται ανάλογα με την επίδοση του υποψηφίου
• Πλεονέκτημα: οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για τις ενότητες του Speaking και του Writing, έχοντας επιλέξει 3 θέματα εργασιών (prepared tasks) πάνω στα οποία θα βασιστεί η εξέτασή τους (Investigation, News Story, Book)
• Καινοτομία: επιτρέπεται η χρήση μονόγλωσσου λεξικού (αγγλικά-αγγλικά) κατά τη διάρκεια της εξέτασης
• Πλεονέκτημα: δικαίωμα δωρεάν επανεξέτασης (free resit) για τους επόμενους 6 μήνες στους υποψηφίους που πέτυχαν μόνο στο ένα από τα δύο μέρη της εξέτασης (γραπτό ή προφορικό) – επανεξέταση πραγματοποιείται μόνο στο μέρος αυτό
• Πλεονέκτημα: δικαίωμα δεύτερης ευκαιρίας (second chance) στους υποψηφίους που δεν πέτυχαν σε κανένα από τα δύο μέρη της εξέτασης το επιθυμητό επίπεδο – δίνουν ξανά με τα μισά εξέταστρα
Σημείωση: τόσο η δωρεάν επανεξέταση όσο και η δεύτερη ευκαιρία αποτελούν μια ΝΕΑ εξέταση, κατά την οποία δε λαμβάνονται υπόψη τα αντικείμενα στα οποία εξετάστηκε ο υποψήφιος στην αρχική εξέταση
• Διάρκεια εξέτασης: 1 ώρα και 10 λεπτά για την εξέταση A1-B1 και 2 ώρες για την εξέταση B2-C2
• Εξετάσεις κάθε μήνα
• Εκτός από το TIE υπάρχει και το TIE online (B2-C2), το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως εξέτασης με τη μέθοδο της τηλεπιτήρησης (teleproctoring) – η μορφή της εξέτασης παραμένει ίδια με αυτή των δια ζώσης εξετάσεων, με τη μόνη διαφορά ότι οι εξετάσεις του TIE online (B2-C2) διεξάγονται κάθε 15 μέρες και ότι δεν επιτρέπεται η χρήση λεξικού
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ και το Ofqual (Βρετανικός Οργανισμός Πιστοποίησης)
• Δια βίου ισχύς
• Εξετάσεις φιλικές για υποψηφίους με ειδικές ικανότητες (μαθησιακές ή κινητικές δυσκολίες κ.α.) – ειδική μέριμνα τόσο για το TIE όσο και για το TIE online
• Η διοργάνωση των εξετάσεων TIE πραγματοποιείται από τη Gnosis Assessment Hellas και φορέας απονομής του είναι το Gatehouse Awards (κορυφαίος βρετανικός φορέας απονομής πιστοποιητικών).

Γλωσσικές Δεξιότητες  4 Ενότητες: Listening, Reading, Writing, Speaking
Βαθμολόγηση  50%
Διάρκεια  B2: 2 ώρες και 40’ C2: 3 ώρες και 10’
Τρόποι Εξέτασης  Paper-based και Online (εξ αποστάσεως)
Δωρεάν Επανεξέταση  ΝΑΙ
Συχνότητα Εξετάσεων  Τακτικά
Αναγνώριση  ΑΣΕΠ, Ofqual, UCAS
Ισχύς  ΔΙΑ ΒΙΟΥ

Μια πιστοποίηση που συνδυάζει πολλά από τα πλεονεκτήματα των παραπάνω εξετάσεων είναι το LanguageCert. Το πτυχίο της LanguageCert, το οποίο αποτελεί εξέλιξη των εξετάσεων αγγλικών του City&Guilds, διακρίνεται σε δύο διαφορετικές και ανεξάρτητες εξετάσεις, μια Γραπτή και μια Προφορική, οι οποίες παρέχουν δύο ξεχωριστές πιστοποιήσεις. Εξετάσεις διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως (LanguageCert Online), η βάση επιτυχίας είναι στο 50%, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα της δωρεάν επανεξέτασης.
• Εξετάζει και τις 4 γλωσσικές δεξιότητες (Listening, Reading, Writing, Speaking), αλλά διακρίνεται σε 2 ξεχωριστές εξετάσεις, τις Γραπτές (LanguageCert Written Exam: Listening, Reading, Writing) και τις Προφορικές (LanguageCert Spoken Exam: Speaking), ανεξάρτητες η μία από την άλλη, που παρέχουν 2 ξεχωριστές πιστοποιήσεις
• Οι Γραπτές και Προφορικές εξετάσεις μπορούν να δοθούν είτε μαζί, είτε ξεχωριστά (στην περίπτωση π.χ. που χρειάζεται η πιστοποίηση μόνο στον προφορικό λόγο για επαγγελματικούς σκοπούς)
• Ενιαίος χρόνος εξέτασης στις Γραπτές εξετάσεις, γεγονός που επιτρέπει στους υποψηφίους να διαχειρίζονται το χρόνο τους σε κάθε ενότητα κατά βούληση
• Βάση επιτυχίας: 50% τόσο στις Γραπτές (όλες οι ενότητες συμψηφίζονται) όσο και στις Προφορικές εξετάσεις
• Διάρκεια: 2 ώρες και 40 λεπτά για τα επίπεδα B1 και B2, και 3 ώρες και 10 λεπτά για τα επίπεδα C1 και C2
• Πλεονέκτημα: δυνατότητα δωρεάν επανεξέτασης στους υποψηφίους που συμμετείχαν και στις δύο εξετάσεις (Γραπτές και Προφορικές), για το ίδιο επίπεδο και την ίδια εξεταστική περίοδο, αλλά πέτυχαν μόνο στη μία
• Πλεονέκτημα: η Προφορική εξέταση ηχογραφείται, ώστε να εξασφαλίζεται η αμεροληψία και να υπάρχει δυνατότητα αναβαθμολόγησης
• Οι εξετάσεις διεξάγονται και εξ αποστάσεως (LanguageCert Online) με τη μέθοδο της τηλεπιτήρησης (teleproctoring), με την ίδια ακριβώς μορφή
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ, το Ofqual (Βρετανικός Οργανισμός Πιστοποίησης), το UCAS, καθώς και από πολλά πανεπιστήμια παγκοσμίως
• Δια βίου ισχύς
• Εξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα
Σημείωση: Οι πιστοποιήσεις LanguageCert International ESOL προέρχονται από τις εξετάσεις των αγγλικών του City&Guilds, οι οποίες δεν προσφέρονται πλέον. Ωστόσο, τα πιστοποιητικά των εξετάσεων για τα επίπεδα B1, B2, C1 και C2 εξακολουθούν να αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ, στην περίπτωση που ο κάτοχος έχει λάβει και τα δύο πιστοποιητικά (Γραπτά και Προφορικά) του ίδιου επιπέδου

• Διαβαθμισμένη πιστοποίηση MET (Michigan English Test) που αξιολογεί τους υποψηφίους για τα επίπεδα A2 έως C1
• Ενιαίο τεστ που πιστοποιεί το επίπεδο του υποψηφίου για τα επίπεδα A2-C1, ανάλογα με τη βαθμολογία
• Εξετάζει 2 από τις 4 δεξιότητες του λόγου, το Reading και το Listening
• 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, 50 σε κάθε ενότητα, με 4 επιλογές απαντήσεων
• Η βαθμολογία κυμαίνεται από το 0 ως το 80 και το επίπεδο για το οποίο πιστοποιείται ο εξεταζόμενος εξαρτάται από το τελικό σκορ, το οποίο προκύπτει από το άθροισμα των επιμέρους βαθμολογιών (A2: 27-39, B1: 40-52, B2: 53-63, C1: 64-80)
• Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά (35΄για την ενότητα Listening και 65΄για την ενότητα Reading)
• Όλα τα μέρη της ενότητας του Listening ακούγονται μία φορά
• Εξετάσεις μία φορά το μήνα
• Δια βίου ισχύς
• Εξέταση σχεδιασμένη από το Πανεπιστήμιο του Michigan
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ και πολλά πανεπιστήμια διεθνώς
• Ειδική μέριμνα για υποψηφίους με ειδικές ικανότητες

• Εξέταση που αξιολογεί και τις 4 δεξιότητες, δηλαδή την κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, στο επίπεδο B2
• Αποτελείται από 5 ενότητες (Listening, Reading, Use of English, Writing, Speaking)
• Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και ερωτήσεις τύπου Σωστό/Λάθος
• Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά
• Βάση επιτυχίας: 55% σε όλες τις ενότητες
• Εξετάσεις 2 φορές το χρόνο (Ιανουάριο και Ιούνιο)
• Δια βίου ισχύς
• Εξέταση σχεδιασμένη από το Hellenic American University
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ
• Ειδική μέριμνα για υποψηφίους με ειδικές ικανότητες

• Εξέταση που αξιολογεί και τις 4 δεξιότητες, δηλαδή την κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου
• Πιστοποιεί την πολύ καλή (C1) και άριστη (C2) γνώση της γλώσσας, ανάλογα με τη βαθμολογία
• Αποτελείται από 4 ενότητες (Listening, Reading & Use of Language, Writing, Speaking)
• Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, με 3 επιλογές απαντήσεων στην ενότητα του Listening και 4 επιλογές απαντήσεων στην ενότητα του Reading & Use of Language, και ερωτήσεις τύπου Σωστό/Λάθος
• Διάρκεια: 2 ώρες και 40 λεπτά
• Βάση επιτυχίας: 55% για το επίπεδο του C1 και 74% για το επίπεδο του C2
• Εξετάσεις 2 φορές το χρόνο (Ιανουάριο και Ιούνιο)
• Δια βίου ισχύς
• Εξέταση σχεδιασμένη από το Hellenic American University
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ
• Ειδική μέριμνα για υποψηφίους με ειδικές ικανότητες

• Πιστοποίηση που παρέχεται από το Υπουργείο Παιδείας
• Αξιολογεί το επίπεδο γλωσσομάθειας των υποψηφίων εξετάζοντας τόσο την κατανόηση όσο και την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου
• Διαβαθμισμένο τεστ που δίνει τη δυνατότητα στους υποψηφίους να δοκιμαστούν σε 2 επίπεδα στην ίδια εξέταση – η ενότητα Β πιστοποιεί τα επίπεδα B1 και B2, ανάλογα με τη βαθμολογία του υποψηφίου, και η ενότητα Γ πιστοποιεί τα επίπεδα C1 και C2 αντίστοιχα
• Βαθμολογία: κυμαίνεται από 0 έως 200 (από 0 έως 59 δε χορηγείται πιστοποιητικό, από 60 έως 119 πιστοποιείται το επίπεδο B1 ή C1 ανάλογα με τη δοθείσα ενότητα, και από 120 έως 200 πιστοποιείται το επίπεδο B2 ή C2 αντίστοιχα)
• Ιδιαιτερότητα: τυπολογία ασκήσεων – η εξέταση περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ερωτήσεις σωστού/λάθους, συμπλήρωση κενών, ερωτήσεις σύντομης απάντησης, αντιστοίχιση προτάσεων, εκτενείς απαντήσεις (ελεύθερης έκφρασης ή βάσει πληροφοριών) κ.α.
• Εξετάσεις 2 φορές το χρόνο (Νοέμβριο και Μάιο)
• Λειτουργία ξεχωριστών εξεταστικών κέντρων για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Σημείωση: Εκτός των αγγλικών, το τεστ παρέχεται σε γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά και τουρκικά

• Εξετάζει και τις 4 γλωσσικές δεξιότητες (Listening, Reading, Writing, Speaking), αλλά διακρίνεται σε 2 ξεχωριστές εξετάσεις, τις Γραπτές (Listening, Reading, Writing) και τις Προφορικές (Speaking), ανεξάρτητες η μία από την άλλη, που παρέχουν 2 ξεχωριστές πιστοποιήσεις
• Οι υποψήφιοι μπορούν να δώσουν μόνο τη μία από τις δύο ενότητες (Γραπτά ή Προφορικά) ή και τις δύο σε διαφορετικό επίπεδο
• Βάση επιτυχίας: 50% σε όλα τα επίπεδα έως C1 και 65% για το επίπεδο C2 – στην περίπτωση εξέτασης στο επίπεδο C2 με τελικό σκορ 55%-64%, απονέμεται στον υποψήφιο πιστοποιητικό C1
• Πλεονέκτημα: δυνατότητα δωρεάν επανεξέτασης στους υποψηφίους που πέτυχαν μόνο στη μία από τις δύο ενότητες (Γραπτά ή Προφορικά) εντός 12 μηνών από την αρχική ημερομηνία εξέτασης
• Εξετάσεις 4 φορές το χρόνο (Οκτώβριο, Δεκέμβριο, Μάρτιο και Μάιο) ή παραπάνω, ανάλογα με τις ανάγκες
• Πλεονέκτημα: αποτελέσματα εντός 5 ημερών
• Αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ, το Ofqual (Βρετανικός Οργανισμός Πιστοποίησης), καθώς και από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως
• Ειδική μέριμνα για υποψηφίους με ειδικές ικανότητες

Αγγλικά για ΑΣΕΠ