Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Τουρκικά για παιδιά

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας, οι οποίοι είναι πρώτα απ’ όλα
παιδαγωγοί, δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τα παιδιά να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα τουρκικά.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα Τουρκικών στα SoΕasy®

Τουρκικά: η γλώσσα που μιλάς χωρίς να το ξέρεις!

Η τουρκική είναι η επίσημη γλώσσα της Τουρκίας. Τα τουρκικά αποτελούν τη μητρική γλώσσα περίπου 85 εκατομμυρίων ανθρώπων. Τουρκόφωνες κοινότητες υπάρχουν βέβαια και σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Ολλανδία.

Η ελληνική και η τουρκική, όσο και να μοιάζει παράδοξο, είναι συγγενείς γλώσσες, καθώς ανήκουν και οι δύο στην οικογένεια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, που σημαίνει ότι μοιράζονται κοινά στοιχεία. Σε λεξιλογικό επίπεδο συγκεκριμένα, οι δύο γλώσσες έχουν πολλές κοινές λέξεις, λόγω της μακροχρόνιας συνύπαρξης των δύο λαών και των επακόλουθων γλωσσικών επιδράσεων. Για έναν Έλληνα μαθητή, λοιπόν, είναι πολύ πιο εύκολη η εκμάθηση τουρκικών, διότι έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει άμεσα πολλές λέξεις πριν καν ξεκινήσει να μαθαίνει τουρκικά.

Είναι εκπληκτικό πόσες κοινές λέξεις διαθέτουν οι δύο γλώσσες. Μερικά μόνο παραδείγματα μεταξύ των εκατοντάδων λέξεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά και προέρχονται από τα τουρκικά είναι: η τσάντα, η ντομάτα, το καρπούζι, το γιαούρτι, το κέφι, το καπάκι, ο κουμπαράς, το σόι, το μπόι, το ταψί, το τζάμπα, ο τσιγκούνης, το φλιτζάνι, το χατίρι, το χαρτζιλίκι, ο καβγάς, ο εργένης, το γούρι, ο κουβαρντάς, ο μπαμπάς, ο μουσαφίρης, το μπαϊράκι, το παπούτσι, το μπουρνούζι, το ντουβάρι, το ντουλάπι, το πεσκέσι, το σεντούκι, το τζάκι, το τσάι κ.ά.

Η τουρκική είναι μια γλώσσα πλούσια και ζωντανή. Μέσω της εκμάθησης τουρκικών, οι μαθητές στα So Easy έρχονται σε επαφή με έναν πολιτισμό, ο οποίος τους είναι ήδη γνώριμος, ενώ παράλληλα αποκτούν γνώσεις που διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Μάλιστα, καθώς η τουρκική δεν είναι μια γλώσσα που επιλέγεται συχνά, η δυνατότητα ενός νέου να τη μιλά αποτελεί ισχυρό προσόν που εμπλουτίζει το βιογραφικό του και το κάνει να ξεχωρίζει σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως πρόκειται και για μια εύηχη, μελωδική γλώσσα, η οποία μπορεί να είναι διαφορετική από τη δική μας, αλλά μας είναι σίγουρα γνώριμη και οικεία.

Eκμάθηση τουρκικών
στα SoEasy®

Μέσα από την αποκλειστική So Easy μέθοδο ειδικά για μαθήματα τουρκικών για παιδιά και εφήβους, η οποία βασίζεται στις αρχές της θεματικής και βιωματικής μάθησης, τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν την τουρκική γλώσσα από τα πρώτα κιόλας μαθήματα και πολύ γρήγορα ξεκινούν να μιλούν αβίαστα.

Μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν σωστά και, πάνω απ’ όλα, μαθαίνουν να αγαπούν τη γλώσσα.

Στα So Easy πιστεύουμε ότι η εκμάθηση τουρκικών  των παιδιών πρέπει να είναι συνδυασμός μιας ευχάριστης και παράλληλα αποτελεσματικής διαδικασίας.

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών τμημάτων, τα οποία δεν ξεπερνούν τους 6 μαθητές ανά τμήμα και διατηρώντας πάντα την ομοιογένεια, τόσο σύμφωνα με την ηλικία όσο και σύμφωνα με το γνωστικό επίπεδο των μαθητών, ευνοείται η ενεργή συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα και τα παιδιά μαθαίνουν τουρκικά εύκολα και σωστά. Ακολουθώντας πάντα τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και αξιοποιώντας τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία, πετυχαίνουμε την πραγματική αφομοίωση της γνώσης διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας.

Στόχος μας είναι κάθε μαθητής μας να καταφέρει να κατακτήσει την τουρκική γλώσσα για πάντα!

Εσύ το ήξερες ότι...

1. Η Κωνσταντινούπολη συγκαταλέγεται στις ελάχιστες πόλεις του κόσμου που βρίσκονται σε δύο ηπείρους. Η δυτική Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην Ευρώπη, ενώ η ανατολική στην Ασία.
2. Η μυθική πόλη της Τροίας, που αποτέλεσε το πεδίο των μαχών στο ομηρικό έπος της Ιλιάδας, βρίσκεται στη σημερινή βορειοδυτική Τουρκία, κοντά στα στενά του Ελλησπόντου. Η Τροία, ή αλλιώς Ίλιον, έχει προστεθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
3.

Στην Έφεσο, πόλη της Αρχαίας Ελλάδας που σήμερα ανήκει στην επαρχία της Σμύρνης της Τουρκίας, βρισκόταν ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, ο ναός της Αρτέμιδος. Σήμερα, ο αρχαιολογικός χώρος της Εφέσου είναι ανοιχτός για επισκέπτες και προσελκύει χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο.

4. Ενώ η σημερινή τουρκική γλώσσα χρησιμοποιεί ένα ελαφρώς τροποποιημένο λατινικό αλφάβητο, μέχρι το 1928 γραφόταν με το αραβικό. Η αλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων του Κεμάλ Ατατούρκ.
1.

Η Κωνσταντινούπολη συγκαταλέγεται στις ελάχιστες πόλεις του κόσμου που βρίσκονται σε δύο ηπείρους. Η δυτική Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην Ευρώπη, ενώ η ανατολική στην Ασία.

2.

Η μυθική πόλη της Τροίας, που αποτέλεσε το πεδίο των μαχών στο ομηρικό έπος της Ιλιάδας, βρίσκεται στη σημερινή βορειοδυτική Τουρκία, κοντά στα στενά του Ελλησπόντου. Η Τροία, ή αλλιώς Ίλιον, έχει προστεθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

3.

Στην Έφεσο, πόλη της Αρχαίας Ελλάδας που σήμερα ανήκει στην επαρχία της Σμύρνης της Τουρκίας, βρισκόταν ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, ο ναός της Αρτέμιδος. Σήμερα, ο αρχαιολογικός χώρος της Εφέσου είναι ανοιχτός για επισκέπτες και προσελκύει χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο.

4.

Ενώ η σημερινή τουρκική γλώσσα χρησιμοποιεί ένα ελαφρώς τροποποιημένο λατινικό αλφάβητο, μέχρι το 1928 γραφόταν με το αραβικό. Η αλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων του Κεμάλ Ατατούρκ.