Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Τουρκικά για ενήλικες

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τους νέους να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα τουρκικά.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα Τουρκικών για ενήλικες

Τουρκικά: η γλώσσα που μιλάς χωρίς να το ξέρεις!

Η τουρκική είναι η επίσημη γλώσσα της Τουρκίας. Τα τουρκικά αποτελούν τη μητρική γλώσσα περίπου 85 εκατομμυρίων ανθρώπων. Τουρκόφωνες κοινότητες υπάρχουν βέβαια και σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Ολλανδία.

Η ελληνική και η τουρκική, όσο και να μοιάζει παράδοξο, είναι συγγενείς γλώσσες, καθώς ανήκουν και οι δύο στην οικογένεια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, που σημαίνει ότι μοιράζονται κοινά στοιχεία.

Σε λεξιλογικό επίπεδο συγκεκριμένα, οι δύο γλώσσες έχουν πολλές κοινές λέξεις, λόγω της μακροχρόνιας συνύπαρξης των δύο λαών και των επακόλουθων γλωσσικών επιδράσεων.

Για έναν Έλληνα, λοιπόν, είναι πολύ πιο εύκολη η εκμάθηση τουρκικών, διότι έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει άμεσα πολλές λέξεις πριν καν ξεκινήσει να μαθαίνει τουρκικά.

Είναι εκπληκτικό πόσες κοινές λέξεις διαθέτουν οι δύο γλώσσες. Μερικά μόνο παραδείγματα μεταξύ των εκατοντάδων λέξεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά και προέρχονται από τα τουρκικά είναι: η τσάντα, η ντομάτα, το καρπούζι, το γιαούρτι, το κέφι, το καπάκι, ο κουμπαράς, το σόι, το μπόι, το ταψί, το τζάμπα, ο τσιγκούνης, το φλιτζάνι, το χατίρι, το χαρτζιλίκι, ο καβγάς, ο εργένης, το γούρι, ο κουβαρντάς, ο μπαμπάς, ο μουσαφίρης, το μπαϊράκι, το παπούτσι, το μπουρνούζι, το ντουβάρι, το ντουλάπι, το πεσκέσι, το σεντούκι, το τζάκι, το τσάι κ.ά.

Η τουρκική είναι μια γλώσσα πλούσια και ζωντανή.

Μαθαίνοντας τουρκικά κατανοείς καλύτερα την κουλτούρα ενός λαού που σου είναι ήδη γνώριμος και διαμορφώνεις μια ολοκληρωμένη εικόνα για τους ανθρώπους του.

Γιατί να μάθω Τουρκικά;

Είναι γενικώς αποδεκτό πως  η εκμάθηση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας ανοίγει νέες ευκαιρίες σπουδών, εργασίας και ταξιδιών. Γιατί να επιλέξει όμως ένας ενήλικας τα τουρκικά ως ξένη γλώσσα;

1.

Μαθαίνοντας τουρκικά έρχεστε σε επαφή με έναν πολιτισμό που, ομολογουμένως, είναι ιδιαίτερα γνώριμος.

Η επαφή με κάθε νέο πολιτισμό συμβάλει θετικά στη διαμόρφωση του τρόπου σκέψης σας , καθώς διευρύνονται οι ορίζοντές με την απόκτηση γνώσεων και σας παρέχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

2.

Η Τουρκία αποτελεί μεγάλη δύναμη στον τουριστικό κλάδο, γεγονός το οποίο προσφέρει προοπτικές για καριέρα στον τουρισμό σε όσους μιλούν τη γλώσσα.

Επιπλέον, η γνώση τουρκικών αποτελεί προσόν για εργασία σε  πολιτιστικούς  και  βιομηχανικούς τομείς. 

3.

Καθώς η τουρκική δεν είναι μια γλώσσα που επιλέγεται συχνά, αποτελεί ισχυρό προσόν που καθσιτά το βιογραφικό σας αξιομνημόνευτο και ξεχωριστό.  

4.

Ένας Έλληνας συγκεκριμένα μπορεί να επωφεληθεί από την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, αν λάβουμε υπόψη τη σύνθετη γεωπολιτική σχέση των δύο χωρών, οδηγώντας στη βαθύτερη κατανόηση της μεταξύ τους σχέσης των δύο κρατών και σίγουρα αποτελεί εφόδιο για όσους ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη διπλωματία.

5.

Με την εκμάθηση τουρκικών διεκδικείτε μια πιο αυθεντική εμπειρία ταξιδιού στη γειτονική χώρα καθώς έχετε ένα επιπλέον λόγο να επισκευθείτε την  έναν Κωνσταντινούπολη και να γνωρίσετε καλύτερα την πλούσια ιστορία της.

6.

Η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας αποτελεί ενδιαφέρουσα πρόκληση για όσους επιλέγουν να μάθουν να τη μιλούν.

7.

Πρόκειται για μια εύηχη, μελωδική γλώσσα, η οποία είναι διαφορετική και παράλληλα οικεία.

Eκμάθηση τουρκικών στα So Easy®
Με εμπειρία τριών δεκαετιών στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, στα So Easy® μπορούμε να δεσμευτούμε ότι κάθε σπουδαστής μας θα μπορέσει άμεσα, αβίαστα και για πάντα να κατακτήσει τη τουρκική γλώσσα!

Η εξειδικευμένη μέθοδος So Easy ειδικά για τουρκικά για ενήλικες εξασφαλίζει σε όλους τους σπουδαστές μας ότι θα απελευθερωθούν και θα εμπνευστούν μέσα στο μάθημα, θα μιλήσουν άνετα από τις πρώτες κιόλας ώρες, θα γράψουν σωστά από τα πρώτα μαθήματα και θα πάρουν πτυχίο γρήγορα και σίγουρα.

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών (έως 6 άτομα) και ομοιογενών τμημάτων, πετυχαίνουμε την εξατομικευμένη εκμάθηση τουρκικών και την αμεσότητα μεταξύ καθηγητή και κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες και να καλύψουμε τους στόχους του.

Δίνοντας έμφαση στον προφορικό λόγο και μαθαίνοντας τη γλώσσα βιωματικά επιτυγχάνεται ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης εύκολα και για πάντα.

Εσύ το ήξερες ότι...

1.

Η Κωνσταντινούπολη συγκαταλέγεται στις ελάχιστες πόλεις του κόσμου που βρίσκονται σε δύο ηπείρους.

Η δυτική Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην Ευρώπη, ενώ η ανατολική στην Ασία.

2.

Η μυθική πόλη της Τροίας, που αποτέλεσε το πεδίο των μαχών στο ομηρικό έπος της Ιλιάδας, βρίσκεται στη σημερινή βορειοδυτική Τουρκία, κοντά στα στενά του Ελλησπόντου.

Η Τροία, ή αλλιώς Ίλιον, έχει προστεθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

3.

Στην Έφεσο, πόλη της Αρχαίας Ελλάδας που σήμερα ανήκει στην επαρχία της Σμύρνης της Τουρκίας, βρισκόταν ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, ο ναός της Αρτέμιδος.

Σήμερα, ο αρχαιολογικός χώρος της Εφέσου είναι ανοιχτός για επισκέπτες και προσελκύει χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο.

4.

Ενώ η σημερινή τουρκική γλώσσα χρησιμοποιεί ένα ελαφρώς τροποποιημένο λατινικό αλφάβητο, μέχρι το 1928 γραφόταν με το αραβικό.

Η αλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων του Κεμάλ Ατατούρκ.