Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Ρωσικά για παιδιά

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας, οι οποίοι είναι πρώτα απ’ όλα
παιδαγωγοί, δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τα παιδιά να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα ρώσικα.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα Ρωσικών στα SoΕasy®

Ρωσικά: η 6η πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο!

Η ρωσική γλώσσα ομιλείται κατά κύριο λόγο στη Ρωσία. Λαμβάνοντας όμως υπόψη το μέγεθος αυτής της χώρας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα ρωσικά αποτελούν τη μητρική γλώσσα πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των φυσικών ομιλητών ξεπερνά τα 260 εκατομμύρια, γεγονός το οποίο κατατάσσει τη ρωσική γλώσσα στην 6η θέση στη λίστα με τις πιο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο.

Εκτός από τη Ρωσία, στην οποία βρίσκεται και το μεγαλύτερο ποσοστό φυσικών ομιλητών, η ρωσική γλώσσα ομιλείται επίσης στο Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και τη Λευκορωσία. Μέρος της Εσθονίας και της Λετονίας είναι επίσης ρωσόφωνο, ενώ κοινότητες ρωσόφωνων υπάρχουν και στην Ελλάδα, την Ουκρανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά και πολλές άλλες χώρες.

Τα ρωσικά θεωρούνται περίπλοκη γλώσσα, κυρίως λόγω του ιδιαίτερου αλφαβήτου που χρησιμοποιούν (κυριλλικό αλφάβητο), που διαφέρει πολύ από το λατινικό στο οποίο είναι συνηθισμένοι οι περισσότεροι λαοί, αλλά και λόγω της πολυπλοκότητας της γραμματικής που τη χαρακτηρίζει. Επιπλέον, το λεξιλόγιο της σύγχρονης ρωσικής γλώσσας είναι ιδιαίτερα πλούσιο και αρκετές λέξεις έχουν πολλαπλές σημασίες, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα ελληνικά.

Όσον αφορά στη σχέση της ελληνικής με τη ρωσική, πρόκειται για δύο γλώσσες φαινομενικά ξένες μεταξύ τους. Η αλήθεια όμως είναι ότι παρουσιάζουν ορισμένα κοινά στοιχεία, τόσο σε λεξιλογικό επίπεδο, όσο και στη δομή της γραμματικής και του συντακτικού, γεγονός το οποίο διευκολύνει τους Έλληνες μαθητές στην εκμάθηση ρωσικών.

Τα μαθήματα ρωσικών για παιδιά και εφήβους στα So Easy δεν περιορίζονται μόνο στη διδασκαλία της γλώσσας, αλλά επεκτείνονται και στη γνωριμία με τη ρωσική κουλτούρα, καθώς η ίδια η γλώσσα αποτελεί το κλειδί που ανοίγει το θησαυροφυλάκιο του ρωσικού πολιτισμού.

Μέσω της εκμάθησης ρωσικών, οι μαθητές ανακαλύπτουν έναν ιδιαίτερα πλούσιο πολιτισμό με μεγάλη επίδραση στις τέχνες, όπως η μουσική, αλλά και η λογοτεχνία.

Η εκμάθηση κάθε ξένης γλώσσας αποτελεί πολύτιμο εργαλείο και εφόδιο στην εξέλιξη των παιδιών στη μετέπειτα ζωή τους, αλλά η γνώση της ρωσικής συγκεκριμένα αποτελεί κατάκτηση που κάνει το βιογραφικό ενός ατόμου να ξεχωρίζει.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι τα ρωσικά είναι απαραίτητα για την εισαγωγή στα υψηλού κύρους ρωσικά πανεπιστήμια, τα οποία διατηρούν τη θέση τους στα καλύτερα πανεπιστήμια σε όλες τις ειδικότητες παγκοσμίως.

Η ρωσική είναι μια πλούσια και πολύ όμορφη γλώσσα, η διαφορετικότητα της οποίας την καθιστά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα στην εκμάθησή της.

Eκμάθηση ρωσικών
στα SoEasy®

Μέσα από την αποκλειστική So Easy μέθοδο ειδικά για μαθήματα ρωσικών για παιδιά και εφήβους, η οποία βασίζεται στις αρχές της θεματικής και βιωματικής μάθησης, τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν τη ρωσική γλώσσα από τα πρώτα κιόλας μαθήματα και πολύ γρήγορα ξεκινούν να μιλούν αβίαστα. Μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν σωστά και, πάνω απ’ όλα, μαθαίνουν να αγαπούν τη γλώσσα.

Στα So Easy πιστεύουμε ότι η εκμάθηση ρωσικών των παιδιών πρέπει να είναι συνδυασμός μιας ευχάριστης και παράλληλα αποτελεσματικής διαδικασίας.

 

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών τμημάτων, τα οποία δεν ξεπερνούν τους 6 μαθητές ανά τμήμα και διατηρώντας πάντα την ομοιογένεια, τόσο σύμφωνα με την ηλικία όσο και σύμφωνα με το γνωστικό επίπεδο των μαθητών, ευνοείται η ενεργή συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα και τα παιδιά μαθαίνουν ρωσικά εύκολα και σωστά. Ακολουθώντας πάντα τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και αξιοποιώντας τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία, πετυχαίνουμε την πραγματική αφομοίωση της γνώσης διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας.

Στόχος μας είναι κάθε μαθητής μας να καταφέρει να κατακτήσει τη ρωσική γλώσσα για πάντα!

Χρονοδιάγραμμα σπουδών
για παιδιά & εφήβους

A1

Επίπεδο Γλώσσας: Για αρχάριους
Χρόνος Απόκτησης: από 10 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας

A2

Επίπεδο Γλώσσας: Στοιχειώδης γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: από 10 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας

B1

Επίπεδο Γλώσσας: Μέτρια γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: από 12 έως 20 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας

B2

Επίπεδο Γλώσσας: Καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: από 12 έως 18 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας

C1

Επίπεδο Γλώσσας: Αρκετά καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: – μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

C2

Επίπεδο Γλώσσας: Άριστη γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: – μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας

Εσύ το ήξερες ότι...

1. Ως ένα τεράστιο γεωγραφικά κράτος, η Ρωσία έχει 11 ζώνες ώρας.
2. Τα ρωσικά είναι η βασικότερη γλώσσα που ζητείται από τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
3. Ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που ταξίδεψε στο διάστημα ήταν ο ρωσικής καταγωγής Yuri Gagarin. Η εκτόξευση έγινε στις 12 Απριλίου του 1961. Δύο χρόνια αργότερα, το 1963, η Ρωσίδα Valentina Tereshkova έγινε η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα. Η μεγαλύτερη μάλιστα παραμονή στο διάστημα ανήκει επίσης σε Ρώσο κοσμοναύτη και διήρκησε 437 ημέρες και 18 ώρες!
4. Οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Άντον Τσέχοφ, Λέων Τολστόι και Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, το έργο των οποίων χαίρει αναγνώρισης και απήχησης μέχρι και σήμερα, κατάγονταν από τη Ρωσία.
5. Ο Ρώσος συνθέτης Τσαϊκόφσκι έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της κλασικής μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γνωστότερο ίσως έργο του είναι η «Λίμνη των Κύκνων».
6. Οι Άγγλοι χρησιμοποιούν τη φράση «yellow-blue bus» για να κατακτήσουν με επιτυχία τη φράση Я люблю вас (για λιουμπλιού βας) που σημαίνει «σ’ αγαπώ».
1.

Ως ένα τεράστιο γεωγραφικά κράτος, η Ρωσία έχει 11 ζώνες ώρας.

2.

Τα ρωσικά είναι η βασικότερη γλώσσα που ζητείται από τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

3.

Ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που ταξίδεψε στο διάστημα ήταν ο ρωσικής καταγωγής Yuri Gagarin. Η εκτόξευση έγινε στις 12 Απριλίου του 1961. Δύο χρόνια αργότερα, το 1963, η Ρωσίδα Valentina Tereshkova έγινε η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα. Η μεγαλύτερη μάλιστα παραμονή στο διάστημα ανήκει επίσης σε Ρώσο κοσμοναύτη και διήρκησε 437 ημέρες και 18 ώρες!

4.

Οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Άντον Τσέχοφ, Λέων Τολστόι και Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, το έργο των οποίων χαίρει αναγνώρισης και απήχησης μέχρι και σήμερα, κατάγονταν από τη Ρωσία.

5.

Ο Ρώσος συνθέτης Τσαϊκόφσκι έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της κλασικής μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γνωστότερο ίσως έργο του είναι η «Λίμνη των Κύκνων».

6.

Οι Άγγλοι χρησιμοποιούν τη φράση «yellow-blue bus» για να κατακτήσουν με επιτυχία τη φράση Я люблю вас (για λιουμπλιού βας) που σημαίνει «σ’ αγαπώ».