Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Ρωσικά για ενήλικες

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τους νέους να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα ρωσικά.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα ρωσικών για ενήλικες

Ρωσικά: η 6η πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο!

Η ρωσική αποτελεί την επίσημη γλώσσα της Ρωσίας και συγκαταλέγεται στις 6 επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ.

Η ρώσικη γλώσσα ομιλείται σε πληθώρα χωρών εκτός από τη Ρωσία, όπως στο Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και τη Λευκορωσία, χώρες που ανήκαν στη Σοβιετική Ένωση.Μέρος της Εσθονίας και της Λετονίας είναι επίσης ρωσόφωνο, ενώ κοινότητες ρωσόφωνων υπάρχουν και στην Ελλάδα, την Ουκρανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά.

Τα ρωσικά είναι η 6η κατά σειρά πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο, με τον αριθμό των φυσικών ομιλητών να ξεπερνά τα 260 εκατομμύρια.

Τα ρωσικά θεωρούνται αρκετά περίπλοκη γλώσσα, κυρίως λόγω του κυριλλικού αλφαβήτου που χρησιμοποιούν, που διαφέρει πολύ από το λατινικό, αλλά και λόγω της πολυπλοκότητας της γραμματικής που τη χαρακτηρίζει.

Επιπλέον, το λεξιλόγιο της σύγχρονης ρωσικής γλώσσας, το οποίο έχει δεχθεί επιρροές από ευρωπαϊκές γλώσσες, όπως η γερμανική, η γαλλική, η ολλανδική και η πολωνική, είναι ιδιαίτερα πλούσιο και αρκετές λέξεις έχουν πολλαπλές σημασίες.

Όσον αφορά στη σχέση της ελληνικής με τη ρωσική, πρόκειται για δύο γλώσσες φαινομενικά ξένες μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα  παρουσιάζουν  κοινά στοιχεία, τόσο σε λεξιλογικό επίπεδο όσο και στη δομή της γραμματικής και του συντακτικού, διευκολύνοντας την εκμάθηση της γλώσσας διευκολύνοντας τους Έλληνες σπουδαστές στην εκμάθηση της γλώσσας.

Γιατί να μάθω Ρωσικά;

Γενικά,  η εκμάθηση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας αποτελεί αδιαμφισβήτητα το κλειδί που ανοίγει νέες ευκαιρίες σπουδών, εργασίας και ταξιδιών. Γιατί να επιλέξει όμως ένας ενήλικας τα ρωσικά ως ξένη γλώσσα;

1.

Η γνώση της ρωσικής γλώσσας είναι απαραίτητη για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια της Ρωσίας, τα οποία ως γνωστόν διατηρούν σταθερά τη θέση τους στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως όσον αφορά στην ποιότητα εκπαίδευσης σε όλες τις ειδικότητες.

2.

Καθώς η Ρωσία ανήκει στους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας, η εκμάθηση ρωσικών θεωρείται σημαντικό προσόν για τη διεκπεραίωση εμπορικών δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο χωρών.

3.

Η Ρωσία ανήκει στις σημαντικότερες δυνάμεις του πλανήτη, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε πολιτιστικό και επιστημονικό, οπότε προσφέρει σπουδαίες εργασιακές ευκαιρίες τόσο στην ίδια τη χώρα, όσο και σε χώρες που συνεργάζονται με τη Ρωσία.

4.

Η ρωσική είναι μια πλούσια και πολύ όμορφη γλώσσα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκμάθησή της και αποτελεί πρόκληση για όσους αποφασίζουν να μάθουν να τη μιλούν.

5.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα του Υπουργείου Τουρισμού, τα ελληνικά νησιά αναδεικνύονται σταθερά ως ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για χιλιάδες ρωσόφωνους. *Ο αριθμός τουριστών από τη Ρωσία έχει ωστόσο μειωθεί προσωρινά λόγω των δυσκολιών από τη σύγκρουση με την Ουκρανία.

6.

Η γνώση της ρωσικής γλώσσας είναι το κλειδί που θα σου ανοίξει το θησαυροφυλάκιο του ρωσικού πολιτισμού, ώστε να έρθεις σε επαφή με τη ρωσική κουλτούρα και να ανακαλύψεις την πραγματική του αξία, αποκτώντας τη δυνατότητα να απολαύσεις την παγκοσμίως καταξιωμένη ρωσική βιβλιογραφία και τα έργα διάσημων Ρώσων δημιουργών.

Eκμάθηση ρωσικών στα So Easy®
Με εμπειρία τριών δεκαετιών στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, στα So Easy® μπορούμε να δεσμευτούμε ότι κάθε σπουδαστής μας θα μπορέσει άμεσα, αβίαστα και για πάντα να κατακτήσει τη ρωσική γλώσσα!

Η εξειδικευμένη μέθοδος So Easy ειδικά για ρωσικά για ενήλικες εξασφαλίζει σε όλους τους σπουδαστές μας την ικανότητα να:

  1.  απελευθερωθούν και να εμπνευστούν μέσα στο μάθημα, ώστε να  μιλήσουν άνετα από τις πρώτες κιόλας ώρες,
  2. να  γράψουν σωστά από τα πρώτα μαθήματα
  3. και να πάρουν πτυχίο γρήγορα και σίγουρα.

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών (έως 6 άτομα)  και ομοιογενών τμημάτων, πετυχαίνουμε την εξατομικευμένη εκμάθηση ρωσικών και την αμεσότητα μεταξύ καθηγητή και κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες ανάγκες σας και να βοηθησουμε στην επίτευξη των στόχων σας.

Δίνοντας έμφαση στον προφορικό λόγο και μαθαίνοντας τη γλώσσα βιωματικά επιτυγχάνεται ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης εύκολα και για πάντα.

Εσύ το ήξερες οτι...

1.

Η Ρωσία είναι ένα τεράστιο αχανές γεωγραφικά κράτος που έχει 11 ζώνες ώρας.

2. Τα ρωσικά είναι η βασικότερη γλώσσα που ζητείται από τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.
3.

Ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που ταξίδεψε στο διάστημα,στις 12 Απριλίου του 1961, ήταν ο ρωσικής καταγωγής Yuri Gagarin.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1963, η Ρωσίδα Valentina Tereshkova έγινε η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στο διάστημα. Η μεγαλύτερη μάλιστα παραμονή στο διάστημα επιτεύχθηκε από Ρώσο κοσμοναύτη και διήρκησε 437 ημέρες και 18 ώρες!

4.

Οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Άντον Τσέχοφ, Λέων Τολστόι και Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, κατάγονταν από τη Ρωσία, με το έργο τους να χαίρει αναγνώρισης και απήχησης μέχρι και σήμερα.

5. Ο Ρώσος συνθέτης Τσαϊκόφσκι έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της κλασικής μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Το γνωστότερο ίσως έργο του είναι η «Λίμνη των Κύκνων».
6. Οι Άγγλοι χρησιμοποιούν τη φράση «yellow-blue bus» για να κατακτήσουν με επιτυχία τη φράση Я люблю вас (για λιουμπλιού βας) που σημαίνει «σ’ αγαπώ».