Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Κινεζικά για παιδιά

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας, οι οποίοι είναι πρώτα απ’ όλα
παιδαγωγοί, δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τα παιδιά να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα κινέζικα.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα Κινεζικών στα SoΕasy®

Κινεζικά: μια γλώσσα με ιστορία χιλιετιών!

Τα κινεζικά είναι μία από τις τρεις πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο. Περίπου 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι μιλούν κάποια μορφή της κινεζικής ως μητρική γλώσσα. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται στο 18% του παγκόσμιου πληθυσμού! Η κινεζική γλώσσα ομιλείται στην Κίνα, την Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, τη Μαλαισία και τις τεράστιες κοινότητες Κινέζων στο εξωτερικό.

Η κινεζική γλώσσα συνίσταται από ιδεογράμματα τα οποία είναι πολύτιμα τόσο πολιτισμικά όσο και ιστορικά, καθώς μεταφέρουν και προβάλλουν την ιστορία και τον τρόπο σκέψης ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς.

Η εκμάθηση των ιδεογραμμάτων είναι μια δημιουργική διαδικασία, καθώς κάθε λέξη αποτελεί ένα σχέδιο το οποίο δεν ειναι τυχαίο αλλά βασίζεται σε ένα σύστημα λογικής.

Τα κινεζικά είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γλώσσα που καλλιεργεί το πνεύμα των παιδιών και αναπτύσσει τη δημιουργικότητά τους. Η γνώση μάλιστα της κινεζικής γλώσσας είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο στη μελλοντική τους εξέλιξη, τόσο λόγω της συμβολής της στη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων των παιδιών, όσο και λόγω του ισχυρού πλεονεκτήματος που προσφέρει συγκριτικά με άλλες γλώσσες, αποτελώντας σημείο που διαφοροποιεί το βιογραφικό ενός ατόμου.

Παιδιά και έφηβοι που ξεκινούν μαθήματα κινεζικών στα So Easy έρχονται σε επαφή με τον κινέζικο πολιτισμό, ο οποίος, ως ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της γης, έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άλλους λαούς σε πολλούς τομείς, όπως η ζωγραφική, η κουζίνα και οι πολεμικές τέχνες.

Παρόλο που θεωρούνται «δύσκολη γλώσσα», τα κινεζικά δε διαθέτουν κλίσεις, πτώσεις και γένη, γεγονός το οποίο κάνει τη γραμματική τους αρκετά απλή συγκριτικά με άλλες γλώσσες. Σίγουρα, ωστόσο, είναι μια γλώσσα απαιτητική λόγω της ιδιαιτερότητάς της, αλλά αυτό είναι που την καθιστά τόσο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.

Eκμάθηση κινεζικών
στα SoEasy®

Μέσα από την αποκλειστική So Easy μέθοδο ειδικά για μαθήματα κινεζικών για παιδιά και εφήβους, η οποία βασίζεται στις αρχές της θεματικής και βιωματικής μάθησης, τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν την κινεζική γλώσσα από τα πρώτα κιόλας μαθήματα και πολύ γρήγορα ξεκινούν να μιλούν αβίαστα.

Μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν σωστά και, πάνω απ’ όλα, μαθαίνουν να αγαπούν τη γλώσσα.

Στα So Easy πιστεύουμε ότι η εκμάθηση  κινεζικών των παιδιών πρέπει να είναι συνδυασμός μιας ευχάριστης και παράλληλα αποτελεσματικής διαδικασίας.

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών τμημάτων, τα οποία δεν ξεπερνούν τους 6 μαθητές ανά τμήμα και διατηρώντας πάντα την ομοιογένεια, τόσο σύμφωνα με την ηλικία όσο και σύμφωνα με το γνωστικό επίπεδο των μαθητών, ευνοείται η ενεργή συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα και τα παιδιά μαθαίνουν κινέζικα εύκολα και σωστά. Ακολουθώντας πάντα τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και αξιοποιώντας τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία, πετυχαίνουμε την πραγματική αφομοίωση της γνώσης διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας.

Στόχος μας είναι κάθε μαθητής μας να καταφέρει να κατακτήσει την κινεζική γλώσσα για πάντα!

Χρονοδιάγραμμα σπουδών
για παιδιά & εφήβους

YCT 1

Επίπεδο Γλώσσας: Αρχάριος
Χρόνος Απόκτησης: 8 μήνες πτυχίο γενικής
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

YCT 2

Επίπεδο Γλώσσας: Στοιχειώδης γνώση 
Χρόνος Απόκτησης: 8 μήνες πτυχίο γενικής
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

YCT 3

Επίπεδο Γλώσσας: Μέτρια γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: 12 μήνες πτυχίο γενικής
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

YCT 4

Επίπεδο Γλώσσας:  Καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: 12 μήνες πτυχίο γενικής
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

Παρότι στις εξετάσεις του HSK 1 και HSK 2 δεν απαιτείται η γραφή και η αναγνώριση των ιδεογραμμάτων, στα So Easy οι μαθητές μας μπαίνουν στη διαδικασία εκμάθησης των ιδεογραμμάτων από το πρώτο κιόλας μάθημα. Έτσι συντομεύεται ο χρόνος σπουδών στα επόμενα επίπεδα.

Εσύ το ήξερες ότι...

1. Η Κίνα είναι η 4η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, μετά τη Ρωσία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, αλλά είναι αυτή με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο.
2. Ο κινεζικός πολιτισμός είναι ένας από τους πρώτους πολιτισμούς του κόσμου.
3. Η κινεζική πρωτοχρονιά είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα. Δεν έχει σταθερή ημερομηνία, καθώς το κινεζικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό. Η γιορτή διαρκεί 15 ημέρες κατά τις οποίες όλοι κάνουν διακοπές.
4.

Στα κινεζικά έχουμε 4 διαφορετικούς τόνους. Αν μια λέξη δεν τονιστεί σωστά μπορεί να αλλάξει τελείως η ερμηνεία της (π.χ. mǎi σημαίνει «αγοράζω», ενώ mài σημαίνει «πουλάω»).

5.

Πολλές ιαπωνικές, κορεάτικες και βιετναμέζικες λέξεις προέρχονται από τα κινεζικά.

6. Τα ιδεογράμματα πήραν τη μορφή που διατηρούν έως σήμερα 2000 χρόνια πριν.
7. Οι κινέζοι αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον αριθμό τέσσερα (4) επειδή τον θεωρούν κακότυχο. Ο λόγος είναι ότι ο αριθμός τέσσερα προφέρεται ίδια με τη λέξη «θάνατος».
8. Το παγωτό ανακαλύφθηκε στην Κίνα πριν 4.000 χρόνια. Ήταν μια μείξη βρασμένου ρυζιού, μυρωδικών και γάλακτος τοποθετημένα στο χιόνι.
9. Σε κάθε τάξη υπάρχει κρεμασμένη μια αφίσα με την ακαδημαϊκή κατάταξη των μαθητών, ώστε να τους δίνει κίνητρο να μελετήσουν περισσότερο. Οι βαθμοί πάνε από το A μέχρι το F. Η ενθάρρυνση της καλής συμπεριφοράς αποτελεί σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης.
10. Η παροιμία «Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» προέρχεται από το κινεζικό ρητό «Το να ακούσεις κάτι 100 φορές δεν είναι καλύτερο από το να το δεις έστω και μία».
1.

Η Κίνα είναι η 4η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, μετά τη Ρωσία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, αλλά είναι αυτή με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο.

2.

Ο κινεζικός πολιτισμός είναι ένας από τους πρώτους πολιτισμούς του κόσμου.

3.

Η κινεζική πρωτοχρονιά είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα. Δεν έχει σταθερή ημερομηνία, καθώς το κινεζικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό. Η γιορτή διαρκεί 15 ημέρες κατά τις οποίες όλοι κάνουν διακοπές.

4.

Στα κινέζικα έχουμε 4 διαφορετικούς τόνους. Αν μια λέξη δεν τονιστεί σωστά μπορεί να αλλάξει τελείως η ερμηνεία της (π.χ. mǎi σημαίνει «αγοράζω», ενώ mài σημαίνει «πουλάω»).

5.

Πολλές ιαπωνικές, κορεάτικες και βιετναμέζικες λέξεις προέρχονται από τα κινέζικα.

6.

Τα ιδεογράμματα πήραν τη μορφή που διατηρούν έως σήμερα 2000 χρόνια πριν.

7.

Οι κινέζοι αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον αριθμό τέσσερα (4) επειδή τον θεωρούν κακότυχο. Ο λόγος είναι ότι ο αριθμός τέσσερα προφέρεται ίδια με τη λέξη «θάνατος».

.
8.

Το παγωτό ανακαλύφθηκε στην Κίνα πριν 4.000 χρόνια. Ήταν μια μείξη βρασμένου ρυζιού, μυρωδικών και γάλακτος τοποθετημένα στο χιόνι.

9.

Σε κάθε τάξη υπάρχει κρεμασμένη μια αφίσα με την ακαδημαϊκή κατάταξη των μαθητών, ώστε να τους δίνει κίνητρο να μελετήσουν περισσότερο. Οι βαθμοί πάνε από το A μέχρι το F. Η ενθάρρυνση της καλής συμπεριφοράς αποτελεί σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης.

10.

Η παροιμία «Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» προέρχεται από το κινεζικό ρητό «Το να ακούσεις κάτι 100 φορές δεν είναι καλύτερο από το να το δεις έστω και μία».