Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Κινεζικά για ενήλικες

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τους νέους να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα κινέζικα.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα Κινεζικών για ενήλικες

Κινεζικά: μια γλώσσα με ιστορία χιλιετιών!

Τα Κινεζικά είναι μία από τις τρεις πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο.

Περίπου 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι μιλούν κάποια μορφή της κινεζικής ως μητρική γλώσσα, αριθμός που μεταφράζεται στο 18% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η κινεζική γλώσσα ομιλείται στην Κίνα, την Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, τη Μαλαισία και τις τεράστιες κοινότητες Κινέζων στο εξωτερικό.

Η κινεζική γλώσσα συνίσταται από ιδεογράμματα και αυτό αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της.

Τα ιδεογράμματα είναι πολύτιμα τόσο πολιτισμικά όσο και ιστορικά, καθώς μεταφέρουν και προβάλλουν την ιστορία και τον τρόπο σκέψης ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς.

Η εκμάθηση των ιδεογραμμάτων είναι μια δημιουργική διαδικασία, καθώς κάθε λέξη αποτελεί ένα σχέδιο. Είναι σημαντικό να τονίσουμε όμως ότι οι λέξεις δε συνιστούν τυχαία σχέδια, αλλά βασίζονται σε ένα σύστημα λογικής.

Τα κινεζικά έχουν πολλές διαφορετικές διαλέκτους (Cantonese, Gan, Min, Wu, Xiang κ.ά.) και πολλές φορές ούτε οι ίδιοι οι κινέζοι μπορούν να καταλάβουν τις άλλες διαλέκτους στον προφορικό λόγο.

Ο κινεζικός πολιτισμός μάλιστα, όντας ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της γης, έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άλλους λαούς σε πολλούς τομείς, όπως η ζωγραφική, η κουζίνα και οι πολεμικές τέχνες.

Γιατί να μάθω Κινεζικά;

Γενικά, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η εκμάθηση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας ανοίγει νέες ευκαιρίες σπουδών, εργασίας και ταξιδιών. Γιατί να επιλέξει όμως ένας ενήλικας τα Κινεζικά ως ξένη γλώσσα;

1.

Αν θέλεις να διαφέρει το βιογραφικό σου, τότε σίγουρα θα το καταφέρεις εμπλουτίζοντάς το με ένα πτυχίο στην κινεζική γλώσσα.

2.

Η γνώση κινεζικών αποτελεί πολύτιμο εφόδιο στην αγορά εργασίας, και προσφέρει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες γλώσσες, ιδίως αν ενδιαφέρεσαι για τον κλάδο των επιχειρήσεων.

3.

Λαμβάνοντας υπόψη τον σταθερά υψηλό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας σε παγκόσμιο επίπεδο, η δυνατότητα να επικοινωνήσεις άμεσα στην κινεζική γλώσσα προσφέρει ευκαιρίες εργασίας τόσο στην Κίνα όσο και την Ελλάδα, λόγω των πολυάριθμων επενδύσεων των Κινέζων στη χώρα μας.

Η Κίνα μάλιστα θεωρείται ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αγαθών.

4.

Τα κινεζικά  είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γλώσσα που καλλιεργεί το πνεύμα και αναπτύσσει τη δημιουργική σκέψη.

5.

Μαθαίνοντας κινεζικά έρχεσαι σε επαφή με έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς παγκοσμίως, ο οποίος έχει αποτελέσει πηγή εμπνεύσης για άλλους λαούς σε τομείς όπως η ζωγραφική, η κουζίνα και οι πολεμικές τέχνες.

6.

Γνωρίζοντας κινεζικά σου προσφέρεται η δυνατότητα να επισκεφθείς μια ιδιαίτερα μαγευτική χώρα έχοντας τη χαρά να μιλάς με τους ντόπιους στη δική τους γλώσσα.

7.

Παρόλο που θεωρούνται «δύσκολη γλώσσα», τα κινεζικά δεν έχουν κλίσεις, πτώσεις και γένη, συνεπώς η γραμματική τους είναι αρκετά απλή.

Αναγνώριση των ιδεογραμμάτων

Παρότι στις εξετάσεις του HSK 1 και HSK 2 δεν απαιτείται η γραφή και η αναγνώριση των ιδεογραμμάτων, στα So Easy οι σπουδαστές μας μπαίνουν στη διαδικασία εκμάθησης των ιδεογραμμάτων από το πρώτο κιόλας μάθημα. Έτσι συντομεύεται ο χρόνος σπουδών στα επόμενα επίπεδα.

Eκμάθηση κινεζικών στα So Easy®
Με εμπειρία τριών δεκαετιών στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, στα So Easy® μπορούμε να δεσμευτούμε ότι κάθε σπουδαστής μας θα μπορέσει άμεσα, αβίαστα και για πάντα να κατακτήσει την κινεζική γλώσσα!

Η εξειδικευμένη μέθοδος So Easy ειδικά για κινεζικά για ενήλικες εξασφαλίζει σε όλους τους σπουδαστές μας  ότι θα απελευθερωθούν και θα εμπνευστούν μέσα στο μάθημα, θα μιλήσουν από τις πρώτες κιόλας ώρες, θα γράψουν σωστά από τα πρώτα μαθήματα και θα πάρουν πτυχίο γρήγορα και σίγουρα.

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών (έως 6 άτομα) και ομοιογενών τμημάτων, πετυχαίνουμε την εξατομικευμένη εκμάθηση κινεζικών και την αμεσότητα μεταξύ καθηγητή και κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις εξατομικευμένες ανάγκες σας και να καλύψουμε τους στόχους σας .

Δίνοντας έμφαση στον προφορικό λόγο και μαθαίνοντας τη γλώσσα βιωματικά επιτυγχάνεται ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης εύκολα και για πάντα.

Εσύ το ήξερες ότι...

1. Η Κίνα είναι η 4η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, μετά τη Ρωσία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, αλλά είναι αυτή με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο.
2. Ο κινεζικός πολιτισμός είναι ένας από τους πρώτους πολιτισμούς του κόσμου.
3.

Η κινεζική πρωτοχρονιά είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα και διαρκεί 15 μέρες όπου όλοι δεν εργάζονται.

Δεν έχει σταθερή ημερομηνία, καθώς το κινεζικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό. 

4.

Στα κινεζικά έχουμε 4 διαφορετικούς τόνους. 

Αν μια λέξη δεν τονιστεί σωστά μπορεί να αλλάξει τελείως η ερμηνεία της (π.χ. mǎi σημαίνει «αγοράζω», ενώ mài σημαίνει «πουλάω»).

5.

Πολλές ιαπωνικές, κορεάτικες και βιετναμέζικες λέξεις προέρχονται από τα κινεζικά.

6. Τα ιδεογράμματα πήραν τη μορφή που διατηρούν έως σήμερα 2000 χρόνια πριν.
7.

Οι Κινέζοι αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον αριθμό τέσσερα (4) επειδή τον θεωρούν κακότυχο. Ο λόγος είναι ότι ο αριθμός τέσσερα προφέρεται ίδια με τη λέξη «θάνατος».

8. Το παγωτό ανακαλύφθηκε στην Κίνα πριν 4.000 χρόνια. Ήταν μια μείξη βρασμένου ρυζιού, μυρωδικών και γάλακτος τοποθετημένα στο χιόνι.
9.

Σε κάθε τάξη υπάρχει κρεμασμένη μια αφίσα με την ακαδημαϊκή κατάταξη των μαθητών, ώστε να τους δίνει κίνητρο να μελετήσουν περισσότερο.

Οι βαθμοί πάνε από το A μέχρι το F.

Η ενθάρρυνση της καλής συμπεριφοράς αποτελεί σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης.

10. Η παροιμία «Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» προέρχεται από το κινεζικό ρητό «Το να ακούσεις κάτι 100 φορές δεν είναι καλύτερο από το να το δεις έστω και μία».

Κινεζική παροιμία

«Δεν έχει σημασία πόσο αργά πας εφόσον δε σταματάς», που σημαίνει ότι όσο προχωράς προς το στόχο σου, είναι πιο σημαντικό να πηγαίνεις σταθερά παρά γρήγορα.