Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Ιταλικά για παιδιά

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας, οι οποίοι είναι πρώτα απ’ όλα
παιδαγωγοί, δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τα παιδιά να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα ιταλικά.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα Ιταλικών στα SoΕasy®

Ιταλικά: η γλώσσα των τεχνών!

Τα ιταλικά αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Ιταλίας και του ανεξάρτητου κράτους του Βατικανού και του Σαν Μαρίνο, ενώ είναι μία από τις 4 επίσημες γλώσσες στην Ελβετία. Ιταλικά μιλάνε επίσης στη Μάλτα, σε κοινότητες ιταλόφωνων στη Σλοβενία και την Κροατία και σε πολυπληθείς κοινότητες μεταναστών σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Ο αριθμός των ομιλητών της ιταλικής ως μητρικής γλώσσας ανέρχεται σε περίπου 70 εκατομμύρια, ενώ στους φυσικούς ομιλητές προστίθενται και εκατομμύρια ακόμα άνθρωποι που μιλούν ιταλικά ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα. Τα ιταλικά είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες που διδάσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο για λόγους πολιτιστικούς και επαγγελματικούς, όσο και για προσωπικούς.

Η Ιταλία είναι μια χώρα με μεγάλη ιστορία και αξιοσημείωτη προσφορά στον πολιτισμό και τις τέχνες. Μαθαίνοντας ιταλικά, οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον σπουδαίο ιταλικό πολιτισμό και να εμπνευστούν από αυτόν. Τα ιταλικά χαρακτηρίζονται ως η γλώσσα των τεχνών, της επιστήμης και της γαστρονομίας. Καθώς λοιπόν ένα παιδί ανακαλύπτει σταδιακά τα δικά του μοναδικά ταλέντα, τα ιταλικά μπορεί να αποτελέσουν σπουδαίο όπλο στην προσωπική και επαγγελματική του εξέλιξη.

Η επαφή με την ιταλική κουλτούρα αναδεικνύει μάλιστα πολλές ομοιότητες με την ελληνική, τόσο στον τρόπο έκφρασης, όσο και στον τρόπο ζωής. Ως λαοί άλλωστε, πάντοτε είχαμε στενές πολιτισμικές σχέσεις, γεγονός το οποίο γίνεται αντιληπτό και στη γλώσσα. Οι Έλληνες μαθητές, συνεπώς, έχουν ακόμα περισσότερους λόγους να μαθαίνουν ιταλικά.

Τέλος, ως φωνολογικά διαφανής γλώσσα, η ιταλική είναι ευκολότερη στην εκμάθησή της για τους μαθητές με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.

Πέρα από όλους τους παραπάνω λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η εκμάθηση ιταλικών για παιδιά και εφήβους, η ιταλική γλώσσα αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις ομορφότερες γλώσσες του κόσμου, μια γλώσσα σχεδόν τραγουδιστή, με ανυπέρβλητη ζωντάνια, που οι μαθητές αγαπούν να μιλούν.

Eκμάθηση ιταλικών
στα SoEasy®

Μέσα από την αποκλειστική So Easy μέθοδο ειδικά για μαθήματα ιταλικών για παιδιά και εφήβους, η οποία βασίζεται στις αρχές της θεματικής και βιωματικής μάθησης, τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν την ιταλική γλώσσα από τα πρώτα κιόλας μαθήματα και πολύ γρήγορα ξεκινούν να μιλούν αβίαστα.

Μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν σωστά και, πάνω απ’ όλα, μαθαίνουν να αγαπούν τη γλώσσα.

Στα So Easy πιστεύουμε ότι η εκμάθηση ιταλικών των παιδιών πρέπει να είναι συνδυασμός μιας ευχάριστης και παράλληλα αποτελεσματικής διαδικασίας.

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών τμημάτων, τα οποία δεν ξεπερνούν τους 8 μαθητές ανά τμήμα και διατηρώντας πάντα την ομοιογένεια, τόσο σύμφωνα με την ηλικία όσο και σύμφωνα με το γνωστικό επίπεδο των μαθητών, ευνοείται η ενεργή συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα και τα παιδιά μαθαίνουν ιταλικά εύκολα και σωστά. Ακολουθώντας πάντα τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και αξιοποιώντας τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία, πετυχαίνουμε την πραγματική αφομοίωση της γνώσης διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας.

Στόχος μας είναι κάθε μαθητής μας να καταφέρει να κατακτήσει την ιταλική γλώσσα για πάντα!

Χρονοδιάγραμμα σπουδών
για παιδιά & εφήβους

A1

Επίπεδο Γλώσσας: Για αρχάριους
Χρόνος Απόκτησης: 6 – 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

A2

Επίπεδο Γλώσσας: Στοιχειώδης γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

B1

Επίπεδο Γλώσσας: Μέτρια γνώση της γλώσσας 
Χρόνος Απόκτησης: 8 – 10 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

B2

Επίπεδο Γλώσσας: Καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: 8 – 10 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

Εσύ το ήξερες ότι...

1. Τα γνωστά σε όλους πασατέμπος έχουν πάρει την ονομασία τους από την ιταλική έκφραση passo tempo, που σημαίνει «περνάω χρόνο», καθώς καταναλώνονται για να περάσει η ώρα.
2. Η Νότια Ιταλία ονομάζεται Magna Grecia, που σημαίνει «Μεγάλη Ελλάδα», αφού τα εδάφη αυτά ήταν μέρος της Αρχαίας Ελλάδας.
3. Το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, το οποίο συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, αποτελεί το πρώτο πανεπιστήμιο της Δύσης, με έτος ίδρυσης το 1088. Αποτελεί μάλιστα σημείο αναφοράς στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
4. Στην Ιταλία βρίσκονται τα περισσότερα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.
5.

Τα πρώτα γυαλιά οράσεως κατασκευάστηκαν στην Ιταλία τον 13ο αιώνα.

6. 13 από τα 37 έργα του Shakespeare διαδραματίζονται σε ιταλικές πόλεις.
7. Στις 17 Ιανουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα Ιταλικής Κουζίνας.
8. Ο μέσος Ιταλός καταναλώνει περίπου 25 κιλά ζυμαρικά το χρόνο.
1.

Τα γνωστά σε όλους πασατέμπος έχουν πάρει την ονομασία τους από την ιταλική έκφραση passo tempo, που σημαίνει «περνάω χρόνο», καθώς καταναλώνονται για να περάσει η ώρα.

2.

Η Νότια Ιταλία ονομάζεται Magna Grecia, που σημαίνει «Μεγάλη Ελλάδα», αφού τα εδάφη αυτά ήταν μέρος της Αρχαίας Ελλάδας.

3.

Το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, το οποίο συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, αποτελεί το πρώτο πανεπιστήμιο της Δύσης, με έτος ίδρυσης το 1088. Αποτελεί μάλιστα σημείο αναφοράς στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

4.

Στην Ιταλία βρίσκονται τα περισσότερα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

5.

Τα πρώτα γυαλιά οράσεως κατασκευάστηκαν στην Ιταλία το 13ο αιώνα.

6.

13 από τα 37 έργα του Shakespeare διαδραματίζονται σε ιταλικές πόλεις.

7.

Στις 17 Ιανουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα Ιταλικής Κουζίνας.

8.

Ο μέσος Ιταλός καταναλώνει περίπου 25 κιλά ζυμαρικά το χρόνο.