Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Ισπανικά για παιδιά

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας, οι οποίοι είναι πρώτα απ’ όλα
παιδαγωγοί, δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τα παιδιά να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα ισπανικά.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα Ισπανικών στα SoΕasy®

Ισπανικά: μια ποικιλόμορφη γλώσσα!

Τα ισπανικά ή español, όπως αποκαλούν τη γλώσσα τους οι ισπανόφωνοι, αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Ισπανίας και του μεγαλύτερου τμήματος της Λατινικής Αμερικής. Ισπανικά μιλούν επίσης σε περιοχές της Αφρικής, αλλά και της Ευρώπης.

Η ευρέως γνωστή ισπανική γλώσσα, η επίσημη δηλαδή γλώσσα όλων των ισπανόφωνων και αυτή η οποία διδάσκεται στους μαθητές ως ισπανική, ονομάζεται καστεγιάνο (castellano), για να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες τοπικές γλώσσες κάθε χώρας, όπως είναι η καταλανική, η βασκική και η γαλικιανή στην Ισπανία.

Τα ισπανικά αποτελούν τη μητρική γλώσσα περισσότερων από 496 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ στο σύνολο τους οι φυσικοί ομιλητές και όσοι μαθαίνουν ισπανικά ως ξένη γλώσσα ξεπερνούν τα 595 εκατομμύρια (Έρευνα του Ινστιτούτου Θερβάντες, 2022).

Τα ισπανικά βρίσκονται στη 2η θέση μετά τα κινεζικά στην κατάταξη των γλωσσών με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές στον κόσμο, ενώ αποτελούν τη 2η πιο σημαντική γλώσσα για το δυτικό κόσμο μετά τα αγγλικά.

Η έντονη επιρροή της ισπανικής γλώσσας στη μουσική βιομηχανία, η πλούσια παρουσία της στις τέχνες, όπως η λογοτεχνία και η ζωγραφική, αλλά και η οικονομική ισχύς του ισπανόφωνου κόσμου, καθιστούν τα ισπανικά μια άκρως σημαντική γλώσσα, η οποία αποτελεί ισχυρό εφόδιο για τους ομιλητές της.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη την ομορφιά της ισπανικής γλώσσας και το πόσο μελωδική και εύηχη είναι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι επιλέγεται όλο και συχνότερα από νεαρούς μαθητές.

Με την εκμάθηση ισπανικών τα παιδιά θα γνωρίσουν τη γλώσσα και τον πλούσιο και ποικιλόμορφο πολιτισμό των ισπανόφωνων και θα εντοπίσουν πολλά κοινά σημεία με τη δική μας κουλτούρα.

Eκμάθηση ισπανικών
στα SoEasy®

Μέσα από την αποκλειστική So Easy μέθοδο ειδικά για μαθήματα ισπανικών για παιδιά και εφήβους, η οποία βασίζεται στις αρχές της θεματικής και βιωματικής μάθησης, τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν την ισπανική γλώσσα από τα πρώτα κιόλας μαθήματα και πολύ γρήγορα ξεκινούν να μιλούν αβίαστα. Μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν σωστά και πάνω απ’ όλα, μαθαίνουν να αγαπούν τη γλώσσα.

Στα So Easy πιστεύουμε ότι η εκμάθηση ισπανικών των παιδιών πρέπει να είναι συνδυασμός μιας ευχάριστης και παράλληλα αποτελεσματικής διαδικασίας.

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών τμημάτων, τα οποία δεν ξεπερνούν τους 8 μαθητές ανά τμήμα και διατηρώντας πάντα την ομοιογένεια, τόσο σύμφωνα με την ηλικία όσο και σύμφωνα με το γνωστικό επίπεδο των μαθητών, ευνοείται η ενεργή συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα και τα παιδιά μαθαίνουν ισπανικά εύκολα και σωστά.
Ακολουθώντας πάντα τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και αξιοποιώντας τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία, πετυχαίνουμε την πραγματική αφομοίωση της γνώσης διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας.

Στόχος μας είναι κάθε μαθητής μας να καταφέρει να κατακτήσει την ισπανική γλώσσα για πάντα!

Χρονοδιάγραμμα σπουδών
για παιδιά & εφήβους

A1

Επίπεδο Γλώσσας: Αρχάριος
Χρόνος Απόκτησης: 6 μήνες
Χρήση: Η απόκτηση αυτού του διπλώματος βεβαιώνει ότι ο σπουδαστής είναι γνώστης της στοιχειώδους επικοινωνίας στην Ισπανική γλώσσα. Απευθύνεται για παιδιά και εφήβους μέχρι 17 ετών.

A2

Επίπεδο Γλώσσας: Στοιχειώδης γνώση
Χρόνος Απόκτησης: 4 – 6 μήνες
Χρήση: Η απόκτηση αυτού του διπλώματος βεβαιώνει ότι ο σπουδαστής είναι γνώστης της στοιχειώδους επικοινωνίας σε καταστάσεις της καθημερινής ζωής, χωρίς μια εξειδικευμένη χρήση της γλώσσας. Απευθύνεται για παιδιά και εφήβους μέχρι 17 ετών.

B1

Επίπεδο Γλώσσας: Μέτρια γνώση
Χρόνος Απόκτησης: 8 μήνες
Χρήση: Η απόκτηση αυτού του διπλώματος βεβαιώνει ότι ο σπουδαστής είναι γνώστης της στοιχειώδους επικοινωνίας σε καταστάσεις της καθημερινής ζωής, χωρίς μια εξειδικευμένη χρήση της γλώσσας. Απευθύνεται για παιδιά και εφήβους μέχρι 17 ετών.

NIVEL B2

Επίπεδο Γλώσσας: Καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: 6 – 8 μήνες
Χρήση: Η απόκτηση του διπλώματος Nivel B2 βεβαιώνει ότι ο σπουδαστής είναι γνώστης της Ισπανικής γλώσσας σε επίπεδο που μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις συνθήκες της καθημερινής ζωής.

NIVEL C1

Επίπεδο Γλώσσας: Πολύ καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: 4 – 8 μήνες
Χρήση: Η απόκτηση αυτού του διπλώματος βεβαιώνει ότι ο σπουδαστής είναι ικανός να ανταποκριθεί σε ανώτερο επίπεδο επικοινωνίας.

NIVEL C2

Επίπεδο Γλώσσας: Άριστη  γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: 6 – 8 μήνες
Χρήση: Η απόκτηση αυτού του διπλώματος βεβαιώνει ότι ο σπουδαστής είναι ικανός να ανταποκριθεί σε ανώτατο επίπεδο επικοινωνίας και να του χορηγηθεί άδεια διδασκαλίας.

Εσύ το ήξερες ότι...

1.

Η Λατινική Αμερική κατοικούταν από ιθαγενείς όπως Ίνκας, Μάγια, Αζτέκους κ.ά., ώσπου κατακτήθηκε από Ισπανούς και Πορτογάλους. Ως αποτέλεσμα οι σημερινοί Νοτιοαμερικανοί μιλούν κυρίως ισπανικά ή πορτογαλικά (Βραζιλία).

2.

Στη Βολιβία της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται το μεγαλύτερο πάρκο απολιθωμένων αποτυπωμάτων δεινοσαύρων.

3.

Στη Χιλή βρίσκεται η πιο ξηρή έρημος του πλανήτη, Atacama. Η Atacama κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ μακροχρόνιας ξηρασίας, καθώς δεν έχει καταγραφεί βροχή εδώ και 4 αιώνες. Στον αντίποδα, στη Χιλή θα βρεις τη μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο με μήκος που ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο και βάθος 40 μέτρα.

4.

Tango: είναι χορός που προέρχεται από τις «λαϊκές γειτονιές» της Αργεντινής. Αρχικά είχε απορριφθεί από την υψηλή κοινωνία.

5.

Salsa: είναι χορός που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του '70 από ισπανόφωνους μετανάστες της χώρας. Πήρε το όνομά της από την ισπανική λέξη salsa που σημαίνει «μίγμα μπαχαρικών για σάλτσα».

6.

Tortilla: μια λέξη – 2 έννοιες Στο Μεξικό σημαίνει «πίτες από καλαμπόκι». Στην Ισπανία σημαίνει «ομελέτα».

7.

Ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας είναι από τους ελάχιστους εθνικούς ύμνους στον κόσμο που δεν περιέχει στίχους.

1.

Η Λατινική Αμερική κατοικούταν από ιθαγενείς όπως Ίνκας, Μάγια, Αζτέκους κ.ά., ώσπου κατακτήθηκε από Ισπανούς και πορτογάλους ως αποτέλεσμα οι σημερινοί Νοτιοαμερικανοί μιλούν κυρίως ισπανικά ή πορτογαλικά (Βραζιλία).

2.

Στη Βολιβία της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται το μεγαλύτερο πάρκο απολιθωμένων αποτυπωμάτων δεινοσαύρων.

3.
 Στη Χιλή βρίσκεται η πιο ξηρή έρημος του πλανήτη, Atacama. Η Atacama κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ μακροχρόνιας ξηρασίας, καθώς δεν έχει καταγραφεί βροχή εδώ και 4 αιώνες. Στον αντίποδα, στη Χιλή θα βρεις τη μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο, με μήκος που ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο και βάθος 40 μέτρα.
4.

Tango: προέρχεται από τις «λαϊκές γειτονιές» της Αργεντινής. Αρχικά είχε απορριφθεί από την υψηλή κοινωνία.

5.

Salsa: γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 70 από ισπανόφωνους μετανάστες της χώρας. Πήρε το όνομά της από την ισπανική λέξη salsa που σημαίνει «μίγμα μπαχαρικών για σάλτσα».

6.

Tortilla: μια λέξη – 2 έννοιες στο Μεξικό σημαίνει «πίτες από καλαμπόκι», στην Ισπανία σημαίνει «ομελέτα».

7.

Ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας είναι από τους ελάχιστους εθνικούς ύμνους στον κόσμο χωρίς στίχους.