Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Γερμανικά για παιδιά

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας, οι οποίοι είναι πρώτα απ’ όλα
παιδαγωγοί, δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τα παιδιά να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα γερμανικά.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα Γερμανικών στα SoΕasy®

Γερμανικά: η γλώσσα με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Τα γερμανικά είναι η επίσημη γλώσσα στη Γερμανία, την Αυστρία, το Λιχτενστάιν και το μεγαλύτερο μέρος της Ελβετίας. Γερμανικά μιλούν επίσης σε περιοχές του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, ακόμα και της Ιταλίας.

Η γερμανική αποτελεί τη γλώσσα με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πάνω από 100 εκατομμύρια ομιλητές, αριθμός ο οποίος μεταφράζεται στο 1/5 περίπου των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός από την Ευρώπη, η γερμανική γλώσσα έχει παρουσία και στις ΗΠΑ, τη Ν. Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία.

Πέρα από τους φυσικούς ομιλητές, υπάρχουν και εκατομμύρια άνθρωποι που διδάσκονται τη γερμανική γλώσσα. Τα γερμανικά είναι η 3η πιο διαδεδομένη γλώσσα που διδάσκεται στους μαθητές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Η γνώση της γερμανικής γλώσσας θα αποτελέσει σημαντικό εφόδιο στη μετέπειτα εκπαιδευτική πορεία, αλλά και επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών.

Επιπλέον, με την εκμάθηση γερμανικών τα παιδιά θα γνωρίσουν μέσα από τη γλώσσα και το γερμανικό πολιτισμό, ο οποίος φημίζεται για τον πλούτο του στη λογοτεχνία και τη μουσική.

Eκμάθηση γερμανικών
στα SoEasy®

Μέσα από την αποκλειστική So Easy μέθοδο ειδικά για μαθήματα γερμανικών για παιδιά και εφήβους, η οποία βασίζεται στις αρχές της θεματικής και βιωματικής μάθησης, τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν τη γερμανική γλώσσα από τα πρώτα κιόλας μαθήματα και πολύ γρήγορα ξεκινούν να μιλούν αβίαστα. Μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν σωστά και, πάνω απ’ όλα, μαθαίνουν να αγαπούν τη γλώσσα.

Στα So Easy πιστεύουμε ότι η εκμάθηση γερμανικών των παιδιών πρέπει να είναι συνδυασμός μιας ευχάριστης και παράλληλα αποτελεσματικής διαδικασίας.

Ακολουθώντας πάντα τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και αξιοποιώντας τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία, πετυχαίνουμε την πραγματική αφομοίωση της γνώσης διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας.

Στόχος μας είναι κάθε μαθητής μας να καταφέρει να κατακτήσει τη
γερμανική γλώσσα για πάντα!

Χρονοδιάγραμμα σπουδών
για παιδιά & εφήβους

FIT IN DEUTSCH A1

Επίπεδο Γλώσσας: A1 – αρχάριος
Χρόνος Απόκτησης: 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

FIT IN DEUTSCH A2

Επίπεδο Γλώσσας: Α2 – στοιχειώδης γνώση
Χρόνος Απόκτησης: 6 – 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT B1 J

Επίπεδο Γλώσσας: Β1 – μέτρια γνώση της γλώσσας (ανεξάρτητος χρήστης γλώσσας)
Χρόνος Απόκτησης: από 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT B2 J

Επίπεδο Γλώσσας: Β2 – καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: από 8 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

ZERTIFIKAT C1 J

Επίπεδο Γλώσσας: C1 – πολύ καλή γνώση της γλώσσας
Χρόνος Απόκτησης: από 10 μήνες
Χρήση: πτυχίο γενικής γλωσσομάθειας διεθνώς αναγνωρισμένο

1.
Ορισμένες από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες παγκοσμίως έχουν καταγωγή από τη Γερμανία, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Μπετόβεν, ο Νίτσε, ο Γκαίτε και ο Εμμάνουελ Καντ, προσωπικότητες που συνέβαλαν σημαντικά στη διαμόρφωση του παγκόσμιου πολιτισμού.
2.

Η διάσημη γιορτή Oktoberfest που λαμβάνει χώρα στο Μονακό, προσελκύει κάθε χρόνο επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο. Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ καταναλώνονται πάνω από 7 εκατομμύρια λίτρα μπύρας.

3.

Πολλές γνωστές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις προέρχονται από τη Γερμανία, όπως η αγαπημένη συνήθεια του στολισμού του δέντρου. Το έθιμο με το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα, το γνωστό Advent Kalender, είναι επίσης γερμανικό. Κάθε σπίτι στη Γερμανία έχει ένα τέτοιο ημερολόγιο, στις θήκες του οποίου κρύβονται μικρά δώρα ή γλυκά.

4.

Η Γερμανία θεωρείται πρωτεργάτης στα συστήματα ανακύκλωσης και οι πολίτες έχουν ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση.

5.

Στη Γερμανία παράγονται πάνω από 300 διαφορετικά ήδη ψωμιού.

6.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε τη θερινή ώρα. Αυτό έγινε το 1916, κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.

7.

Πάνω από 800 χιλιάδες Currywurst (λουκάνικο με πικάντικη σάλτσα) καταναλώνονται στη Γερμανία κάθε χρόνο. Στο συγκεκριμένο δημοφιλές έδεσμα είχε αφιερωθεί ολόκληρο μουσείο στο Βερολίνο.

8.

Η πρώτη μηχανή ντίζελ ήταν το αποκορύφωμα της δουλειάς του Rudolf Diesel. Μηχανικός, εφευρέτης και καινοτόμος, αφού πειραματίστηκε για αρκετά χρόνια, κατασκεύασε το 1897 την πρώτη μηχανή συμπίεσης-ανάφλεξης, η οποία και εκτίθεται στο Deutsches Museum στο Μόναχο.

9.

Ο Γερμανός σιδηρουργός, χρυσοχόος, τυπογράφος και εκδότης Johannes Gutenberg ήταν ο πρώτος που αξιοποίησε τη μηχανική εκτύπωση με κινητά στοιχεία για τη μαζική εκτύπωση βιβλίων, αν και δεν την εφηύρε ο ίδιος. Η τυπογραφική του μέθοδος θεωρείται η σπουδαιότερη εφεύρεση της δεύτερης χιλιετίας εγκαινιάζοντας την νεότερη Εποχή της ανθρώπινης ιστορίας και διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη διάδοση της μάθησης στις μάζες.

10.

Το 1907 ο Ottomar Heinsius von Mayenburg, Γερμανός φαρμακοποιός, εφηύρε μια από τις πρώτες οδοντόκρεμες, δίνοντας της το όνομα Chlorodont. Γέμιζε σωληνάρια με τη δικής του κατασκευής οδοντόκρεμα και τα πουλούσε στους πελάτες, γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία.

11.

Η Amalie Augusta Melitta Bentz ήταν Γερμανίδα επιχειρηματίας, η οποία το 1908 εφηύρε το σύστημα παρασκευής χάρτινου φίλτρου καφέ. Η εταιρεία Melitta που ίδρυσε, εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι τις μέρες μας.

Εσύ το ήξερες ότι...

1. Ορισμένες από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες παγκοσμίως έχουν καταγωγή από τη Γερμανία, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Μπετόβεν, ο Νίτσε, ο Γκαίτε και ο Εμμάνουελ Καντ, προσωπικότητες που συνέβαλαν σημαντικά στη διαμόρφωση του παγκόσμιου πολιτισμού.
2.

Η διάσημη γιορτή Oktoberfest που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο, προσελκύει κάθε χρόνο επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ καταναλώνονται πάνω από 7 εκατομμύρια λίτρα μπύρας.

3.

Πολλές γνωστές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις προέρχονται από τη Γερμανία, όπως η αγαπημένη συνήθεια του στολισμού του δέντρου.

Το έθιμο με το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα, το γνωστό Adventskalender, είναι επίσης γερμανικό. Κάθε σπίτι στη Γερμανία έχει ένα τέτοιο ημερολόγιο, στις θήκες του οποίου κρύβονται μικρά δώρα ή γλυκά.

4. Η Γερμανία θεωρείται πρωτεργάτης στα συστήματα ανακύκλωσης και οι πολίτες έχουν ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση.
5. Στη Γερμανία παράγονται πάνω από 300 διαφορετικά ήδη ψωμιού.
6.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε τη θερινή ώρα. Αυτό έγινε το 1916 κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.

7.

Πάνω από 800 χιλιάδες Currywurst (λουκάνικο με πικάντικη σάλτσα) καταναλώνονται στη Γερμανία κάθε χρόνο.

Στο συγκεκριμένο δημοφιλές έδεσμα είχε αφιερωθεί ολόκληρο μουσείο στο Βερολίνο.

8.

Η πρώτη μηχανή ντίζελ ήταν το αποκορύφωμα της δουλειάς του Rudolf Diesel. Ο μηχανικός και εφευρέτης αφού πειραματίστηκε για αρκετά χρόνια, κατασκεύασε το 1897 την πρώτη μηχανή συμπίεσης-ανάφλεξης, η οποία και εκτίθεται στο Deutsches Museum στο Μόναχο.

9.

Ο Γερμανός σιδηρουργός, χρυσοχόος, τυπογράφος και εκδότης Johannes Gutenberg ήταν ο πρώτος που αξιοποίησε τη μηχανική εκτύπωση με κινητά στοιχεία για τη μαζική εκτύπωση βιβλίων, αν και δεν την εφηύρε ο ίδιος.

Η τυπογραφική του μέθοδος θεωρείται η σπουδαιότερη εφεύρεση της δεύτερης χιλιετίας εγκαινιάζοντας τη νεότερη εποχή της ανθρώπινης ιστορίας και διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη διάδοση της μάθησης στις μάζες.

10.

Το 1907 ο Ottomar Heinsius von Mayenburg, Γερμανός φαρμακοποιός εφηύρε μια από τις πρώτες οδοντόκρεμες, δίνοντας της το όνομα Chlorodont.

Γέμιζε σωληνάρια με τη δικής του κατασκευής οδοντόκρεμα και τα πουλούσε στους πελάτες του, γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία.

11. Η Amalie Augusta Melitta Bentz ήταν Γερμανίδα επιχειρηματίας, η οποία το 1908 εφηύρε το σύστημα παρασκευής χάρτινου φίλτρου καφέ. Η εταιρεία Melitta που ίδρυσε, εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι τις μέρες μας.