Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Γερμανικά για ενήλικες

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τους νέους να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα γερμανικά.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα Γερμανικών για ενήλικες

Γερμανικά: η γλώσσα με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Τα γερμανικά είναι η επίσημη γλώσσα στη Γερμανία, την Αυστρία, το Λιχτενστάιν και το μεγαλύτερο μέρος της Ελβετίας. Γερμανικά μιλούν επίσης σε περιοχές του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, ακόμα και της Ιταλίας. 

Η γερμανική αποτελεί τη γλώσσα με τους περισσότερους native speakers στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πάνω από 100 εκατομμύρια ομιλητές, αριθμός ο οποίος μεταφράζεται στο 1/5 περίπου των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός από την Ευρώπη, η γερμανική γλώσσα έχει παρουσία και στις ΗΠΑ, τη Ν. Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία.

Πέρα από τους φυσικούς ομιλητές, υπάρχουν και εκατομμύρια σπουδαστές της γερμανικής γλώσσας. Τα γερμανικά είναι η 3η πιο διαδεδομένη γλώσσα που διδάσκεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Η Γερμανία ανήκει στις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, γεγονός το οποίο καθιστά τα γερμανικά άκρως σημαντική γλώσσα στον τομέα των επιχειρήσεων και του εμπορίου.

Γιατί να μάθω Γερμανικά;

Γενικά, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η εκμάθηση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας ανοίγει νέες ευκαιρίες σπουδών, εργασίας και ταξιδιών. Γιατί να επιλέξει όμως ένας ενήλικας τα γερμανικά ως ξένη γλώσσα;

1.

Μαθαίνοντας γερμανικά ανοίγονται ευκαιρίες καριέρας σε γερμανόφωνες χώρες, κυρίως σε κλάδους όπως η μηχανολογία, η τεχνολογία και η οικονομία.

2.

Η Γερμανία παρέχει υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμιά της θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο, ενώ πολλά από αυτά προσφέρουν προγράμματα με οικονομικά έως και μηδενικά δίδακτρα. Η Γερμανία μάλιστα επενδύει ιδιαίτερα στην έρευνα, για αυτό και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επιστήμονες και ερευνητές.

3.

Η γνώση της γερμανικής γλώσσας προσφέρει στους ομιλητές της τη δυνατότητα να σπουδάσουν ή να εργαστούν στην Ελβετία, η οποία θεωρείται μία από τις χώρες με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο διεθνώς.

4.

Η γνώση της γερμανικής γλώσσας προσφέρει στους ομιλητές της τη δυνατότητα να σπουδάσουν ή να εργαστούν στην Ελβετία, η οποία θεωρείται μία από τις χώρες με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο διεθνώς.

 

5.

Τα γερμανικά είναι ισχυρή γλώσσα στη διπλωματία και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις διεθνείς σχέσεις, ιδίως εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

6.

Η εκμάθηση γερμανικών είναι ευκολότερη για τους Έλληνες από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι, καθώς η φιλοσοφία της ελληνικής και της γερμανικής γλώσσας βασίζεται στην αρχαία ελληνική. Οι σύνθετες λέξεις που χαρακτηρίζουν την ελληνική γλώσσα συναντώνται και στα γερμανικά (π.χ. “Hals”=λαιμός, “Schmerzen”= πόνος Halsschmerzen=πονόλαιμος).

 

7.

Η γνώση γερμανικών μπορεί να ενισχύσει την εμπειρία σου στα ταξίδια στις Ευρωπαϊκές χώρες μέσω της συναναστροφής με τους ντόπιους και της εξερεύνησης της γερμανικής κουλτούρας.

 

8.

Η γερμανική γλώσσα θεωρείται σπουδαίο προσόν για τους σπουδαστές και επαγγελματίες του τουρισμού, αν λάβουμε υπόψη ότι σχεδόν το 40% των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα προέρχονται από γερμανόφωνες χώρες.

 

Ταχύρρυθμα μαθήματα
Γερμανικών για ενήλικες

Στόχος όλων όσοι ξεκινούν ή συνεχίζουν την εκμάθηση γερμανικών στην ενήλικη ζωή τους είναι να μάθουν γερμανικά γρήγορα και εύκολα.

Αναζητώντας όμως μια γρήγορη μέθοδο εκμάθησης γερμανικών ενυπάρχει το άγχος της μη ποιοτικής και, συνεπώς, αναποτελεσματικής διδασκαλίας.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των σπουδαστών μας, στα So Easy έχουμε δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για ταχύρρυθμα μαθήματα γερμανικών, με τα οποία κερδίζεις χρόνο σπουδών, αλλά και χρόνο διαβάσματος και κατακτάς το στόχο σου άμεσα και σίγουρα.

Τα ειδικά ταχύρρυθμα προγράμματα εκμάθησης γερμανικών για ενήλικες των So Easy προσφέρουν ΤΑΧΥΤΕΡΗ και ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ εκμάθηση λόγω

  • της αποδέσμευσης από τις παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας που επικεντρώνονται στη στείρα αποστήθιση κανόνων και λεξιλογίου
  • και της υιοθέτησης σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, αποκλειστικά σχεδιασμένων για ενήλικες.

Ωστόσο, η αξία των προγραμμάτων So Easy δεν περιορίζεται στην ταχύτητα εκμάθησης, αλλά επεκτείνεται στην ποιότητα διδασκαλίας και την επακόλουθη κατάκτηση της γνώσης. Μέσω των σύγχρονων τεχνικών βιωματικής διδασκαλίας που χρησιμοποιούμε, κατορθώνουμε εξίσου γρήγορη και αποτελεσματική μάθηση. 

Eκμάθηση γερμανικών στα So Easy®
Με εμπειρία τριών δεκαετιών στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, στα So Easy® μπορούμε να δεσμευτούμε ότι κάθε σπουδαστής μας θα μπορέσει άμεσα, αβίαστα και για πάντα να κατακτήσει τη γερμανική γλώσσα!

Η εξειδικευμένη μέθοδος So Easy ειδικά για γερμανικά για ενήλικες εξασφαλίζει σε όλους τους σπουδαστές μας ότι θα απελευθερωθούν και θα εμπνευστούν μέσα στο μάθημα, θα μιλήσουν άνετα από τις πρώτες κιόλας ώρες, θα γράψουν σωστά από τα πρώτα μαθήματα και θα πάρουν πτυχίο γρήγορα και σίγουρα.

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών και ομοιογενών τμημάτων, πετυχαίνουμε την εξατομικευμένη εκμάθηση γερμανικών και την αμεσότητα μεταξύ καθηγητή και κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις δικές του ιδιαίτερες ανάγκες και να καλύψουμε τους στόχους του. Δίνοντας έμφαση στον προφορικό λόγο και μαθαίνοντας τη γλώσσα βιωματικά επιτυγχάνεται ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης εύκολα και για πάντα.

Εσύ το ήξερες ότι...

1. Ορισμένες από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες παγκοσμίως έχουν καταγωγή από τη Γερμανία, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο Μπετόβεν, ο Νίτσε, ο Γκαίτε και ο Εμμάνουελ Καντ, προσωπικότητες που συνέβαλαν σημαντικά στη διαμόρφωση του παγκόσμιου πολιτισμού.
2.

Η διάσημη γιορτή Oktoberfest που λαμβάνει χώρα στο Μόναχο, προσελκύει κάθε χρόνο επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο. Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ καταναλώνονται πάνω από 7 εκατομμύρια λίτρα μπύρας.

3.

Πολλές γνωστές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις προέρχονται από τη Γερμανία, όπως η αγαπημένη συνήθεια του στολισμού του δέντρου. Το έθιμο με το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα, το γνωστό Adventskalender, είναι επίσης γερμανικό. Κάθε σπίτι στη Γερμανία έχει ένα τέτοιο ημερολόγιο, στις θήκες του οποίου κρύβονται μικρά δώρα ή γλυκά.

4. Η Γερμανία θεωρείται πρωτεργάτης στα συστήματα ανακύκλωσης και οι πολίτες έχουν ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση.
5. Στη Γερμανία παράγονται πάνω από 300 διαφορετικά ήδη ψωμιού.
6. Η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε τη θερινή ώρα. Αυτό έγινε το 1916, κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.
7. Πάνω από 800 χιλιάδες Currywurst (λουκάνικο με πικάντικη σάλτσα) καταναλώνονται στη Γερμανία κάθε χρόνο. Στο συγκεκριμένο δημοφιλές έδεσμα είχε αφιερωθεί ολόκληρο μουσείο στο Βερολίνο.
8.

Η πρώτη μηχανή ντίζελ ήταν το αποκορύφωμα της δουλειάς του Rudolf Diesel. Μηχανικός, εφευρέτης και καινοτόμος, αφού πειραματίστηκε για αρκετά χρόνια, κατασκεύασε το 1897 την πρώτη μηχανή συμπίεσης-ανάφλεξης, η οποία και εκτίθεται στο Deutsches Museum στο Μόναχο.

9.

Ο Γερμανός σιδηρουργός, χρυσοχόος, τυπογράφος και εκδότης Johannes Gutenberg ήταν ο πρώτος που αξιοποίησε τη μηχανική εκτύπωση με κινητά στοιχεία για τη μαζική εκτύπωση βιβλίων, αν και δεν την εφηύρε ο ίδιος. Η τυπογραφική του μέθοδος θεωρείται η σπουδαιότερη εφεύρεση της δεύτερης χιλιετίας εγκαινιάζοντας την νεότερη εποχή της ανθρώπινης ιστορίας και διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη διάδοση της μάθησης στις μάζες.

10.

Το 1907 ο Ottomar Heinsius von Mayenburg, Γερμανός φαρμακοποιός, εφηύρε μια από τις πρώτες οδοντόκρεμες, δίνοντας της το όνομα Chlorodont. Γέμιζε σωληνάρια με τη δικής του κατασκευής οδοντόκρεμα και τα πουλούσε στους πελάτες, γνωρίζοντας παγκόσμια επιτυχία.

11.

Η Amalie Augusta Melitta Bentz ήταν Γερμανίδα επιχειρηματίας, η οποία το 1908 εφηύρε το σύστημα παρασκευής χάρτινου φίλτρου καφέ. Η εταιρεία Melitta που ίδρυσε, εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι τις μέρες μας.