Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Αραβικά για παιδιά

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας, οι οποίοι είναι πρώτα απ’ όλα
παιδαγωγοί, δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τα παιδιά να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα αραβικά.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα Αραβικών στα SoΕasy®

Αραβικά: μια…διαφορετική γλώσσα!

Η αραβική γλώσσα αποτελεί την επίσημη γλώσσα 23 χωρών με περισσότερους από 365 εκατομμύρια ομιλητές, γεγονός το οποίο την κατατάσσει στην 5η θέση στη λίστα με τις πιο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο.

Η βασική ιδιαιτερότητα της αραβικής γλώσσας βρίσκεται στο ότι γράφεται από τα δεξιά προς τα αριστερά, σε αντίθεση με τα ελληνικά και τις περισσότερες γλώσσες του κόσμου. Ωστόσο, η ιδιαιτερότητα αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό που ευνοεί ιδιαίτερα τους αριστερόχειρες. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γλώσσας ανήκει και το γεγονός ότι το αραβικό αλφάβητο αποτελείται από 28 γράμματα, εκ των οποίων μόνο τα 3 είναι φωνήεντα.

Τα αραβικά είναι μια ιδιαίτερα πλούσια λεξιλογικά γλώσσα, η οποία μάλιστα παρουσιάζει κοινά στοιχεία με την ελληνική, κυρίως όσον αφορά στη γραμματική. Λέξεις από τα μαθηματικά, όπως η “αλχημεία”, η “άλγεβρα” και ο “αλγόριθμος” έχουν τις ρίζες τους στην αραβική γλώσσα.

Η σημερινή κοινή αραβική, η οποία διδάσκεται στα So Easy, είναι η γλώσσα της εκπαίδευσης, των μέσων μαζικής επικοινωνίας και των δημοσίων εγγράφων. Στην καθημερινή τους ζωή οι αραβόφωνοι χρησιμοποιούν διαλέκτους. Υπάρχουν ποικίλες διάλεκτοι, οι οποίες έχουν μεγάλες διαφορές ανά χώρα, ακόμα και ανά περιοχή, αλλά κάποιος ο οποίος γνωρίζει τα επίσημα αραβικά μπορεί να συνεννοηθεί παντού.

Εκτός από τα αραβικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αραβικός κόσμος, ο οποίος είναι εξαιρετικά πλούσιος και ποικιλόμορφος. Για αυτό, στα So Easy η εκμάθηση αραβικών γίνεται με διαδραστικό τρόπο που επενδύει, πέρα από τη διδασκαλία της γλώσσας, στην κατανόηση της κοινωνίας και της ιστορίας του αραβικού πολιτισμού.

Η αραβική γλώσσα είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες γλώσσες του κόσμου. Καθώς λοιπόν πολλοί υποστηρίζουν ότι τα αραβικά θα είναι μία από τις γλώσσες του μέλλοντος, όλο και περισσότεροι νεαροί μαθητές επενδύουν σήμερα στην εκμάθηση αραβικών.

Eκμάθηση αραβικών
στα SoEasy®

Μέσα από την αποκλειστική So Easy μέθοδο ειδικά για μαθήματα αραβικών για παιδιά και εφήβους, η οποία βασίζεται στις αρχές της θεματικής και βιωματικής μάθησης, τα παιδιά μαθαίνουν να κατανοούν την αραβική γλώσσα από τα πρώτα κιόλας μαθήματα και πολύ γρήγορα ξεκινούν να μιλούν αβίαστα.

Μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν σωστά και πάνω απ’ όλα, μαθαίνουν να αγαπούν τη γλώσσα.

Στα So Easy πιστεύουμε ότι η εκμάθηση αραβικών των παιδιών πρέπει να είναι συνδυασμός μιας ευχάριστης και παράλληλα αποτελεσματικής διαδικασίας.

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών τμημάτων, τα οποία δεν ξεπερνούν τους 6 μαθητές ανά τμήμα και διατηρώντας πάντα την ομοιογένεια, τόσο σύμφωνα με την ηλικία όσο και σύμφωνα με το γνωστικό επίπεδο των μαθητών, ευνοείται η ενεργή συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα και τα παιδιά μαθαίνουν αραβικά εύκολα και σωστά.
Ακολουθώντας πάντα τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και αξιοποιώντας τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία, πετυχαίνουμε την πραγματική αφομοίωση της γνώσης διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας.

Στόχος μας είναι κάθε μαθητής μας να καταφέρει να κατακτήσει την αραβική γλώσσα για πάντα!

Εσύ το ήξερες ότι...

1. Στην αραβική γραφή δεν υπάρχουν κεφαλαία και πεζά γράμματα. Τα γράμματα κάθε λέξης είναι ενωμένα, όπως στην καλλιγραφία, και το κάθε γράμμα έχει διαφορετικό τρόπο γραφής ανάλογα με το αν βρίσκεται στην αρχή, τη μέση ή το τέλος μιας λέξης.
2. Ο λόγος που η γλώσσα γράφεται και διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά είναι γιατί ακολουθεί τη φορά του ήλιου.
3. Ενώ η αραβική γλώσσα διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά, οι αριθμοί διαβάζονται από αριστερά προς τα δεξιά.
4. Τα σύμβολα των αριθμών (1, 2, 3 κλπ.) που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο είναι αραβικής προέλευσης και είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε κάθε αριθμός να αντιστοιχεί στο νούμερο των γωνιών που σχηματίζει το σύμβολό του. Παρότι όμως οι αριθμοί είναι αραβικοί, οι αραβόφωνοι χρησιμοποιούν σύμβολα που μοιάζουν με τους ινδικούς αριθμούς.
5. Η πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο, οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας και ο φάρος της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου ανήκουν στα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Η πυραμίδα της Γκίζας μάλιστα, γνωστή και ως πυραμίδα του Χέοπα, είναι το αρχαιότερο από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου και το μοναδικό που σώζεται έως σήμερα.
6. Ο Αβικέννας (11ος αι.) και ο Αβερρόης (12ος αι.), δύο από τους σημαντικότερους Άραβες φιλοσόφους, μελέτησαν και επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το έργο του Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη.
7. Οι φημισμένοι ποιητές Kahlil Gibran και Mahmoud Darwish, καθώς και ο Αιγύπτιος νομπελίστας λογοτεχνίας Naguib Mahfouz, συγκαταλέγονται στις σπουδαιότερες προσωπικότητες του Αραβικού κόσμου.
1.

Στην αραβική γραφή δεν υπάρχουν κεφαλαία και πεζά γράμματα. Τα γράμματα κάθε λέξης είναι ενωμένα, όπως στην καλλιγραφία, και το κάθε γράμμα έχει διαφορετικό τρόπο γραφής ανάλογα με το αν βρίσκεται στην αρχή, τη μέση ή το τέλος μιας λέξης.

2.

Ο λόγος που η γλώσσα γράφεται και διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά είναι γιατί ακολουθεί τη φορά του ήλιου.

3.

Ενώ η αραβική γλώσσα διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά, οι αριθμοί διαβάζονται από αριστερά προς τα δεξιά.

4.

Τα σύμβολα των αριθμών (1, 2, 3 κλπ.) που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο είναι αραβικής προέλευσης και είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε κάθε αριθμός να αντιστοιχεί στο νούμερο των γωνιών που σχηματίζει το σύμβολό του. Παρότι όμως οι αριθμοί είναι αραβικοί, οι αραβόφωνοι χρησιμοποιούν σύμβολα που μοιάζουν με τους ινδικούς αριθμούς.

5.

Η πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο, οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας και ο φάρος της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου ανήκουν στα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Η πυραμίδα της Γκίζας μάλιστα, γνωστή και ως πυραμίδα του Χέοπα, είναι το αρχαιότερο από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου και το μοναδικό που σώζεται έως σήμερα.

6.

Ο Αβικέννας (11ος αι.) και ο Αβερρόης (12ος αι.), δύο από τους σημαντικότερους Άραβες φιλοσόφους, μελέτησαν και επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το έργο του Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη.

7.

Οι φημισμένοι ποιητές Kahlil Gibran και Mahmoud Darwish, καθώς και ο Αιγύπτιος νομπελίστας λογοτεχνίας Naguib Mahfouz, συγκαταλέγονται στις σπουδαιότερες προσωπικότητες του Αραβικού κόσμου.