Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
Email:

Αραβικά για ενήλικες

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας δημιουργούν μια ενθαρρυντική ατμόσφαιρα σε ένα οικείο περιβάλλον που εμπνέει τους νέους να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση στα αραβικά.

Καλλιεργούμε μαζί την αγάπη για τη γλώσσα και χτίζουμε τις βάσεις για τη μελλοντική τους επιτυχία.

Μαθήματα αραβικών για ενήλικες

Αραβικά: μια…διαφορετική γλώσσα!

Η αραβική γλώσσα αποτελεί την επίσημη γλώσσα 23 χωρών με περισσότερους από 365 εκατομμύρια ομιλητές και κατέχει  την 5η θέση στη λίστα με τις πιο ομιλούμενες γλώσσες στον κόσμο. Συγκαταλέγεται μάλιστα στις 6 επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ.

Τα αραβικά είναι μια ιδιαίτερα πλούσια λεξιλογικά γλώσσα, η οποία μάλιστα παρουσιάζει κοινά στοιχεία με την ελληνική, κυρίως  στη γραμματική. Το αραβικό αλφάβητο αποτελείται από 28 γράμματα, εκ των οποίων μόνο τα 3 είναι φωνήεντα.
Η βασική ιδιαιτερότητα της αραβικής γλώσσας βρίσκεται στο ότι γράφεται από τα δεξιά προς τα αριστερά, ευνοοώντας ιδιαιτέρως τους αριστερόχειρες.

Στην καθημερινή τους ζωή οι αραβόφωνοι χρησιμοποιούν διαλέκτους με μεγάλες διαφορές ανά χώρα, ακόμα και ανά περιοχή. Η γνώση όμως της επίσημης αραβικής καθιστά τη συνεννόηση εφικτή παντού.

Η σημερινή κοινή αραβική, η οποία διδάσκεται στα So Easy, είναι η γλώσσα της εκπαίδευσης, των μέσων μαζικής επικοινωνίας και των δημοσίων εγγράφων.

Ο αραβικός κόσμος είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενος, πλούσιος και ποικιλόμορφος, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι τα αραβικά θα είναι μία από τις γλώσσες του μέλλοντος.

Για αυτό, στα So Easy η εκμάθηση αραβικών δεν περιορίζεται μόνο στη διδασκαλία της αραβικής γλώσσας, αλλά επεκτείνεται και στην κατανόηση της κοινωνίας και της ιστορίας του αραβικού πολιτισμού.

Eκμάθηση αραβικών στα So Easy®
Με εμπειρία τριών δεκαετιών στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, στα So Easy® μπορούμε να δεσμευτούμε ότι κάθε σπουδαστής μας θα μπορέσει άμεσα, αβίαστα και για πάντα να κατακτήσει την αραβική γλώσσα!

Η εξειδικευμένη μέθοδος So Easy ειδικά για αραβικά για ενήλικες εξασφαλίζει σε όλους τους σπουδαστές μας την ικανότητα να  απελευθερωθούν και να εμπνευστούν μέσα στο μάθημα, να μιλήσουν άνετα από τις πρώτες κιόλας ώρες, να γράψουν σωστά από τα πρώτα μαθήματα, αλλά και να πάρουν πτυχίο γρήγορα και σίγουρα.

Τηρώντας τον κανόνα των ολιγομελών και ομοιογενών τμημάτων, πετυχαίνουμε την εξατομικευμένη εκμάθηση αραβικών (έως 6 άτομα) και την αμεσότητα μεταξύ καθηγητή και κάθε σπουδαστή ξεχωριστά, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις εξατομικευμένς σας  ανάγκες και να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τους  στόχους σας .

Δίνοντας έμφαση στον προφορικό λόγο και μαθαίνοντας τη γλώσσα βιωματικά επιτυγχάνεται ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης εύκολα και για πάντα.

Εσύ το ήξερες ότι...

1. Στην αραβική γραφή δεν υπάρχουν κεφαλαία και πεζά γράμματα. Τα γράμματα κάθε λέξης είναι ενωμένα, όπως στην καλλιγραφία, και το κάθε γράμμα έχει διαφορετικό τρόπο γραφής ανάλογα με το αν βρίσκεται στην αρχή, τη μέση ή το τέλος μιας λέξης.
2. Ο λόγος που η γλώσσα γράφεται και διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά είναι γιατί ακολουθεί τη φορά του ήλιου.
3. Ενώ η αραβική γλώσσα διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά, οι αριθμοί διαβάζονται από αριστερά προς τα δεξιά.
4.

Τα σύμβολα των αριθμών (1, 2, 3 κλπ.) που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο είναι αραβικής προέλευσης και είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε κάθε αριθμός να αντιστοιχεί στο νούμερο των γωνιών που σχηματίζει το σύμβολό του. Όμως οι αραβόφωνοι χρησιμοποιούν σύμβολα που μοιάζουν με τους ινδικούς αριθμούς για την ανάγνωση τους.

5.

Η πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο, οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας και ο φάρος της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου ανήκουν στα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Η πυραμίδα της Γκίζας μάλιστα, γνωστή και ως πυραμίδα του Χέοπα, είναι το αρχαιότερο από τα θαύματα του αρχαίου κόσμου και το μοναδικό που σώζεται έως σήμερα.

6. Ο Αβικέννας (11ος αι.) και ο Αβερρόης (12ος αι.), δύο από τους σημαντικότερους Άραβες φιλοσόφους, μελέτησαν και επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το έργο του Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη.
7. Οι φημισμένοι ποιητές Kahlil Gibran και Mahmoud Darwish, καθώς και ο Αιγύπτιος νομπελίστας λογοτεχνίας Naguib Mahfouz, συγκαταλέγονται στις σπουδαιότερες προσωπικότητες του Αραβικού κόσμου.